Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Honderd jaar liefde voor de natuur

Hoe langer hoe meer we beseffen dat we met heel veel liefde moeten omgaan met onze planeet. Weleda hield daar 100 jaar geleden al rekening mee. De natuurlijke producten van het Zwitse bedrijf zijn niet enkel effectief, ze ruiken heerlijk naar de natuur én zijn er ook lief voor.


Weleda bestaat 100 jaar. Sinds 1921 ontwikkelt het Zwitserse bedrijf Weleda 100% natuurlijke en gecertificeerde verzorgingsproducten en geneesmiddelen. Vanaf het begin is Weleda voorloper op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Het streeft ernaar om de wereld gezond te houden en een beetje mooier te maken.

100 jaar verbinding tussen mens en natuur

Weleda is opgericht vanuit de gedachte dat mens en natuur in harmonie met elkaar leven. Sinds haar oprichting in 1921 in Zwitserland is bedrijfseconomisch succes niet de enige prioriteit geweest voor het merk. Ook de ecologische en maatschappelijke aspecten zijn altijd belangrijke pijlers geweest. Weleda verbindt met haar verzorgingsproducten al 100 jaar mens en natuur. En dat doen ze op een holistische manier.

Marc van Boven, Regio Directeur Noord-Europa bij Weleda: “In de eerste plaats door de effectieve producten zelf, die met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt worden, waarvan ruim 80% biologisch. Maar Weleda doet meer dan dat. Bij alles wat we doen en ontwikkelen, staat de natuur centraal. De natuur weet wat wij nodig hebben en brengt ons in balans. Uiteraard nemen wij nooit méér van de natuur dan we terug kunnen geven.”

Alle producten van Weleda dragen het NATRUE-garantielabel voor natuurcosmetica. Het wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurlijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Het bedrijf werkt uitsluitend met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit.

100 jaar puur natuurlijke verzorgingsproducten

“Op dit moment heeft Weleda vestigingen in meer dan vijftig landen. Producten uit onze eerste jaren, zoals Skin Food (destijds Huidcrème genaamd), Arnica Sport Massageolie en de Calendula Babyproducten, zijn klassiekers geworden en zijn geliefd over de hele wereld. Net als onze oprichters blijven ook wij, de huidige generatie Weleda medewerkers, vooruitstrevend. We hebben een duidelijke visie om ook de komende 100 jaar de groene misse van Weleda voort te zetten.”

City en home spa

Weleda is dit jaar ook gestart met de uitbouw van massage- en schoonheidssalons in samenwerking met Van der Valk Hotels. Deze zomer ging de eerste Belgische City Spa open in Gent.

Wil je ook bij je thuis ook het spa-gevoel creëren? Ontdek hier tal van tips voor ontspannende zelfzorg-momenten, zowel voor jezelf als voor je baby!