Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Hoog en droog overnachten

Tobi Knockaert en Kika Merlin zijn creatieve ondernemers. Deze week overnachten we in hun boomhutten in de Lakebossen in Oostkamp. De hutten werden helemaal zelf ontworpen en eigenhandig in elkaar gestoken en in de bomen gehesen. Het resultaat: een prachtig overnachtingsplekje, hoog en droog tussen de bomen midden in de natuur.


Dichtbij op vakantie

Veel Belgen denken dat je voor originele logeeradresjes naar het buitenland moet. En dat wilden Kika en Tobias veranderen: “Je kan hier echt in je achtertuin op reis gaan. We hebben zo veel mooie plekjes in ons eigen land, we hoeven echt niet naar het buitenland.” En als je dan kan overnachten op een vlot of in een boomhut, dan is je vakantie helemaal compleet.

Rust vinden

“We willen dat de mensen terug back to basics gaan. Eventjes helemaal tot rust komen in de natuur,” vertelt Kika. “En dat kan echt wel tussen de bomen van de Lakebossen in Oostkamp. Het is er heerlijk tot rust komen aan het water en tussen de vogels.”

Opgemaakte bedden

Als je dacht dat je met je matje en slaapzak de trap op naar de boomhut moet zeulen, heb je ’t mis. Er liggen zachte matrassen op je te wachten, die netjes gedekt zijn. Je hebt twee stoeltjes om op je terras in de hoogte te genieten van de ondergaande zon en als je honger of dorst hebt, dan kan je iets uit de gemeenschappelijke koelkast halen, op de begane grond.

Hoogtevrees

En voor wie niet zo hoog durft te overnachten, maar wel de natuur wil opzoeken en helemaal tot rust wil komen, zijn er luxetenten in het midden van het bos.

Bekijk ook