Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Hoe style je een lange jurk?

Een lange jurk dragen is niet voor iedereen evident. Iedereen gaat er meteen van uit dat je lange benen moet hebben of groot moet zijn om mooi te zijn met een lange jurk, maar niets is minder waar! Zussen Maxine en Eline Stove van LE TREND geven je wat tips om die lange jurk eindelijk eens aan te doen.


Zussen Eline en Maxine Stove hebben sinds een jaar een eigen kledingwinkel in hartje Kortrijk. Bij LE TREND kan je de perfecte look shoppen, en deze zomer ook tal van lange jurken en rokken. Ze geven wat tips om een lange jurk mooi te stylen.

Ik ben klein, kan ik dan wel een lange jurk dragen?

Natuurlijk! De tip van Eline: draag iets die verlengd is. Denk aan verticale strepen, iets met knoopjes of een rits in het midden… Die zaken zorgen ervoor dat je langer lijkt met de jurk. Horizontale strepen zorgen er dan weer voor dat je juist accentueert dat je iets kleiner bent. En nog een leuke: een stukje been tonen dankzij een split in de jurk of rok is ook ideaal om je langer te doen lijken!

Felle kleuren en leuke bloemenprints

Deze zomer zijn felle kleuren, die op de zotste manieren worden gecombineerd echt helemaal in. Ook leuke bloemenprints (vooral kleinere bloemen) zijn dé prints van dit seizoen.

Een lange rok stylen? Help!

Een lange rok stylen is geen probleem voor Maxine. Draag het met een geklede top en een leuke blazer om naar een feest te gaan, draag diezelfde rok dan eens met een losse trui en je bent meteen klaar voor een casual dagje deze zomer. Er zijn heel veel opties om een lange rok mee te stylen, doe gewoon waar je je goed bij voelt!

Een sneaker voor een stoere toets

Een lang kleed kan je perfect een beetje stoerder maken door een leuk leren jasje en sneakers erbij te dragen.