Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Dineren tussen de bijen

In de pluktuin Purfruit in Oeselgem kan je deze zomer opnieuw genieten van een heerlijk diner geïnspireerd op bloemen. Dinner with the Queen wil zo de bezoekers bewust maken van het belang van de bij. Genieten van lekker eten en ondertussen iets doen voor de natuur? Yes!


Pluktuin met echt vers fruit

Boer Bart Van Parijs begon als één van de eersten meer dan 15 jaar geleden met z’n pluktuin in Oeselgem. “De mensen komen bij ons echt vers fruit plukken, recht van de struik. Vaak weten ze niet meer hoe dat smaakt, want het fruit in de winkel wordt te vroeg geplukt om dan verder te rijpen in de supermarkt.”

Dineren tussen de bloemen en bijen

De pluktuin van Bart is de ideale locatie voor de pop-uptent van Dinner With The Queen. “Hier zitten we echt letterlijk tussen de fruitranken en de wilde bloemen. Op die manier kunnen we onze bezoekers echt bewust maken van het belang van de bij. Zonder de bij geen fruit of groenten,” vertelt Gilles De Backer, organisator van het event.

Beste Bloemenchef

En daarom staat het hele diner in het teken van bloemen en bijen. Beste Culinaire Bloemenchef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs in Nevele gebruikt bloemen doorheen het hele menu. En dan moet je wel eens je grenzen verleggen. “Op het menu staat bijvoorbeeld een vistartaar in een ééndagslelie. De bloem moet je in één keer in je mond stoppen. Die culinaire ervaring is fantastisch.”

Overnachten in een Tortiga

Dinner with the Queen zorgt telkens ook voor een originele, natuurvriendelijke slaapplek. Dit jaar kan je overnachten in een Tortiga. Het is een constructie bedacht door twee creatievelingen die volledig opgaat in de natuur, gemaakt in natuurlijke materialen. Na een heerlijk bloemendiner, kan je dus nog ook zalig overnachten tussen die bloemen.