Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Trends in geboortekaartjes

Wondertje op komst? Dan heb je zeker al nagedacht over de naam en hoe je de babykamer wil inrichten. En dacht je ook al na over het ontwerp van je geboortekaartje? Wat zijn de trends op dit moment bij geboortekaartjes en doopsuiker en welke kleur is helemaal in? Je ontdekt het hier!


Mooi geheel

Kelly Denolf van babywinkel Castard in Roeselare ziet dat mama’s en papa’s voor een heel mooi geheel kiezen. “Bij het samenstellen van een geboortelijstje in onze winkel kiezen de ouders vaak voor een themakleur dat zich doortrekt in bijvoorbeeld de kleertjes, de lakentjes, de kinderkamer… Die kleur komt dan ook terug in het geboortekaartje en de doopsuikertjes”.

Zachte tinten

“De felle kleuren zoals babyroze zijn er uit. Nu wordt vooral gekozen voor de zachte, vergrijsde tinten, zoals nude, pechekleur of bijvoorbeeld muntkleur,” vertelt Marjolein Delva van Studio Confetti. Ook kersverse mama Celine Platteeuw koos voor die zachte tinten. “We kozen voor een zacht muntgroen, dat past ook heel mooi bij de goudfolie waarin de naam van ons zoontje is gedrukt.”

Goudfolie

Goudfolie is iets wat nu heel erg in is. Marjolein van Studio Confetti: “Ik merk dat heel veel mensen kiezen voor goud- of koperfolie. Die bepaalde druktechniek geeft het geboortekaartje een extra cachet.” Ook blinddruk, waarbij de naam of een ander element van het geboortekaartje in reliëf wordt gedrukt, is heel erg in op dit moment.

Natuurlijke attenties

De stijl en het thema van het geboortekaartje wordt helemaal doorgetrokken naar de doopsuikers. Die zachte tinten zie je ook daar heel mooi terugkeren. De klassieke suikerboon blijft nog altijd, maar daarnaast komen ook extra attenties. Marjolein: “Mensen willen graag wat meer dan enkel de suikerboon. Ze kiezen voor heel natuurlijke cadeautjes zoals een natuurzeepje, badzout of een flesje drank.”