Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Je gezicht in de zon? Beschermen doe je zo!

Een terrasje doen, relaxen aan het zwembad of een dagje naar het strand … heerlijk genieten in de zon, maar we moeten ons ook beschermen tegen die zonnestralen. Hoe verzorg je je gezicht na een dagje aan zee? Of wat als je geen witte zonnecrème wil smeren nadat je wat make-up op hebt, maar je wel je gezicht wil beschermen tegen de zon? Leen De Witte van Beauty By Leen De Witte geeft ons tips!


Make-up base

Een goede bescherming van je gezicht begint al bij je ochtendritueel. “Als je make-up aanbrengt op je gezicht, kan je starten met een make-up base. Kies voor een basis met bijvoorbeeld een SPF 30. Zo is je huid meteen beschermd tegen de zon. Die make-up base zorgt trouwens ook voor een goede hechting van je foundation, waardoor alles mooi blijft zitten, ook als je begint te transpireren door de zon.”

Poeder met zonnefilter

Wil je doorheen de dag je gezichtsmake-up wat bijwerken, dan kan je bijvoorbeeld een poederfoundation gebruiken, waar ook zonnebescherming in zit. “Die filter is wat lager, maar doordat je die regelmatig kan aanbrengen, heb je daar ook wat extra bescherming door. En je blijft er stralend uit zien!”

Avondritueel

Sowieso is het heel belangrijk om je gezicht na een dag zon te reinigen. Dat kan je zelfs het beste twee keer doen. “Eén keer om je zonnecrème af te halen, en één keer om je gezicht echt te reinigen zodat het je nachtcrème goed kan opnemen.” Dat is trouwens een must, die nachtcrème om je gezicht voldoende te laten herstellen na een dag zon. “Een after sun mask is zeker ook een goed idee. Je brengt het aan nadat je je gelaat hebt gereinigd. De crème zorgt voor een extra hydratatie die je huid echt wel nodig heeft na een dagje zon.”