Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Zomerdrankje met power

Wie niet van cola of een andere typische frisdranksmaak houdt, wrijft zich de komende maanden in de handen. Bij bijna elke zomerbar kan je tegenwoordig een lekkere zelfgemaakte of lokaal geproduceerde limonade bestellen. Katrien Vergote uit Blankenberge ontwikkelde er zelf ook eentje, omdat ze een gezond alternatief zocht voor haar dagelijkse koffies.


Powerdrankje

Geen koffie meer voor Katrien, maar wat dan wel. Elk alternatief bevatte suiker of andere additieven. En dat was net een vereist van Katrien: supergezond zonder suiker. “Ik ben zelf beginnen experimenteren met ingrediënten zoals gember en limoen omdat ik echt 100% zeker wilde zijn dat mijn drankje supergezond was.” En zo ontstond Zingy, een echt powerdrankje. “Zingy staat voor vitaal, pittig, opwekkend, stimuleren en krachtig. En da’s net waar ik ook voor sta,” vertelt Katrien.

Pure ingrediënten

Van het schillen van de gember en kurkuma tot het persen van de limoenen, Katrien doet alles zelf. “Het is heel arbeidsintensief, maar ik heb het er voor over. Zo ben ik tenminste heel zeker dat ik een gezond drankje drink, zonder suiker, kleurstoffen of bewaarmiddelen.”

Frisse mocktail of hete infusie

Zingy kan je trouwens op verschillende manieren drinken. Ijsblokjes in een glas, 3 cl Zingy aangelengd met water en je hebt een lekkere mocktail. Heb je graag een warm drankje, dan kan je Zingy zeker ook warm drinken. Of ’s morgens puur, als powershotje. O ja, nog dit: van de pulpresten maakt Katrien nog heerlijk gezonde crackers!

Bekijk ook