Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Stylingvraag: grote of kleine print?

Als styliste helpt Sophie van Sophisticatedbox graag dames met hun garderobe-struggles. Zoals onder meer de vraag: draag ik best een grote of een kleine print?


Sophie Van de Vyver (55) bereikt met haar account Sophisticatedbox vooral dames vanaf 40 jaar. Maar ook haar mama van bijna 80 krijgt nog graag tips van haar stijlvolle dochter.

Sophie merkt dat dames vanaf 50 of 60 vaak denken dat ze niet zo veel kleur meer mogen dragen, maar dat is volgens haar absoluut niet het geval: “Op kleur staat echt geen leeftijd, da’s een opvatting van vroeger. Maar dames blijven vaak in die neutrale tinten hangen, terwijl iedereen wel mooi flatteert met een bepaald kleur.”

Ook prints zijn wel eens een bron van twijfel: “Als je groot bent, kan je ook vrij grote prints dragen”, aldus Sophie. “Maar ben je kleiner, dan kan een grote print je kleiner doen lijken. Je kiest dan dus beter voor een kleiner motiefje.”

 

 

Bekijk ook: