Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Monumentale architectuur

Architect Frédéric Vander Laenen is een architect die niet bang is van het monumentale.


Vandaag gaan we langs bij zijn vader, architect Willy Vander Laenen die duidelijk een grote inspiratie voor zijn zoon. Het huis van de Willy Vander Laenen werd begin de jaren 2000 voltooid maar het ademt nog de stijl van de jaren 60-70. De woning die onbeschaamd groots durft te zijn. Met zijn open vide en traphal van 14m hoog is dit letterlijk te nemen. Omdat de grond uitkeek op een prachtig natuurgebied kreeg het ontwerp een waaiervorm waardoor je vanuit elke ruimte een ander buitenzicht te zien krijgt. Het resultaat is een unieke woning van een architect die voor zijn eigen woning werkelijk het onderste uit de kan heeft gehaald.