Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Genieten van een gezond zomerdrankje

Wie niet van cola of een andere typische frisdranksmaak houdt, wrijft zich de komende maanden in de handen. Bij bijna elke zomerbar kan je tegenwoordig een lekkere zelfgemaakte of lokaal geproduceerde limonade bestellen. Wij proefden er alvast twee.


Ketel limonade

Bram Algoet viel als kind in een ketel limonade. Zijn betovergrootvader reed met paard en kar met water en limonades rond in Heule. Z’n grootvader ontwikkelde in de jaren ’60 de eerste Puckolo limonade. Het bedrijf stopte in 2006 en sindsdien moest kleinzoon Bram z’n favoriete limonade missen. “Ik was als kind al gefascineerd door het hele proces. Twee jaar terug keek ik mijn vrouw in de ogen en zei ik: ‘Komaan, we gaan er gewoon voor!’”.

Speciale gelegenheid

De Puckolo limonade was destijds voor speciale gelegenheden. En zo’n verhalen krijgt Bram nu vaak te horen. “Ik heb al heel veel telefoons en berichtjes gekregen van mensen die hele mooie herinneringen hebben aan Puckolo. Dat ze als kind bij hun grootouders naar de kelder mochten bij een speciale gelegenheid, om een Puckolo te halen.” En die smaak is nu dus terug, met het authentieke recept.

Powerdrankje

Bij Katrien Vergote ging het anders. Zij zocht naar een gezond alternatief voor koffie, zonder additieven of suiker. “Ik ben zelf beginnen experimenteren met ingrediënten zoals gember en limoen omdat ik echt 100% zeker wilde zijn dat mijn drankje supergezond was.” En zo ontstond Zingy, een echt powerdrankje. “Zingy staat voor vitaal, pittig, opwekkend, stimuleren en krachtig. En da’s net waar ik ook voor sta,” vertelt Katrien.

Pure ingrediënten

Van het schillen van de gember en kurkuma tot het persen van de limoenen, Katrien doet alles zelf. “Het is heel arbeidsintensief, maar ik heb het er voor over. Zo ben ik tenminste heel zeker dat ik een gezond drankje drink, zonder suiker, kleurstoffen of bewaarmiddelen.”

Cocktail of mocktail

Zowel de Puckolo limonade van Bram Algoet of de Zingy van Katrien Vergote kan je op verschillende manieren drinken. Een gin bij de Puckolo en je hebt een heerlijke cocktail. Ijsblokjes in een glas, 3 cl Zingy aangelengd met water en je hebt een frisse mocktail. Heb je graag een warm drankje, dan kan je Zingy zeker ook warm drinken. Of ’s morgens puur, als powershotje. Santé! O ja, nog dit: van de pulpresten maakt Katrien nog heerlijk gezonde crackers!