Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Schoenenontwerpster Virginie Morobé lanceert handgemaakte deco-collectie

Virginie Morobé heeft al jaren ervaring als schoenenontwerpster en runt sinds 2015 ook haar eigen collectie Morobé Shoes. Haar liefde voor schoenen verbindt ze nu met een andere passie: interieur-objecten. In samenwerking met kunstenares Anita Le Grelle lanceert ze een eigen deco-lijn.


Voor deze collectie selecteert Virginie typerende elementen uit haar collecties en vormt ze met de hulp van kunstenares Anita Le Grelle om tot decoratie. “Mensen investeren doorgaans eerst in meubels en daarna pas in objecten, maar bij mij was het omgekeerd”, vertelt ontwerpster Virginie Morobé. Haar passie voor objecten begon al rond haar 18de. Virginie woonde toen nog thuis, maar nam vanop verre reizen al accessoires en objecten mee die later de basis zouden vormen voor haar interieur.“

“Als ik geen schoenen had ontworpen, dan had ik me dieper in binnenhuisdecoratie verdiept” zegt ze. In de gloednieuwe Morobé-interieurcollectie komen haar beide interesses samen. Het begon met haar droom om een vaas te maken in de vorm van haar Edith boot. “Dat vond ik echt een heel neig idee. Maar ik besefte dat ik die niet zelf kon maken. Het is ook geen object dat de eerste de beste keramist of pottenbakker kan maken, want je hebt echt een mal van die schoen nodig.”

“Ik wilde samenwerken met iemand met de nodige knowhow, kennis en visie. Zo ben ik bij Anita uitgekomen. Zij is beeldhouwster, geen pottenbakster. Ze is een begrip, een kei in haar vak en weet wat mallen maken is. Bovendien opereert ze vanuit haar buikgevoel en doet ze mij enorm lachen. Met Anita samenwerken is echt een beleving.” Anita wordt in haar atelier bijgestaan door haar dochter en rechterhand Pauline, aan wie ze veel te danken heeft gezien haar enorme creativiteit en frisse blik.

“Morobé is nu niet meer wat het vijf jaar geleden was. We hebben onze collectie echt gefinetuned en zijn alsmaar trouwer aan onszelf en aan onze signatuur geworden. Met de wickerworkbroche, die heel eigen is aan Morobé, voorop.” Virginie wierp al tijdens de eerste meeting het idee op om er handvaten van te maken. “C’est rigolo, je vais m’amuser avec ça”, zei Anita. Ze maakte er handvaten van koffietassen of een speelse slakom van. Er komt ook een sleutelhanger van de broche die in Portugal zal worden geproduceerd.

Morobé x Anita Le Grelle is geen servies geworden, wel deco objecten die op zichzelf kunnen staan. De deco-collectie zal enkel online te koop zijn én in de eigen Morobé shop-in-shop in Antwerpen. Dat de collectie beperkt gedistribueerd wordt, is een heel bewuste keuze. “We zijn niche en passen niet bij iedereen. Deze deco objecten houden we heel bewust dichtbij onszelf. We hoeven niet iedereen te ‘pleasen’. Maar voor wie ons leuk vindt, gaan we all the way”, besluit Morobé.

Meer info: Morobé Shoes

Foto’s: Morobé Maison