Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Baby on the way

Als je zwanger bent van je eerste kindje, word je overladen met babyadvies. Je krijgt tips over je zwangerschap, bevallingsverhalen, do’s en dont’s van je babylijstje… En dat kan soms allemaal wat veel worden.


Tendens vraagt hulp aan twee experts: een mama die heel goed nadacht over het geboortelijstje van haar dochtertje en een verkoopster in een babywinkel.

Van buggy tot fopspeen

Verkoopster Ilse Dalle van Baby’s Point Waregem vertelt: “Bij je eerste kindje heb je natuurlijk heel veel spullen nodig. Te beginnen bij een buggy, die ga je heel vaak gebruiken en daar denk je dus best goed over na. Past die in je koffer, kan je hem makkelijk opplooien. Je kan alles eens goed testen in de winkel. De grote stuks kan je trouwens opdelen in kleinere stukjes, zodat vrienden en familie zo kunnen meebetalen in je duurdere stuks.”

Bewust aankopen

Mama Marlies Rogiers heeft heel bewust het geboortelijstje voor haar dochtertje Maura voorbereid. “Wij wonen op een appartement, dus ik vond het belangrijk om goed na te denken over wat we precies allemaal wilden aankopen. Zo kozen we bijvoorbeeld voor een speelmat die ook een opbergzak is. Daarmee win je plaats en je kan het ook makkelijk verplaatsen.”

Denken aan het milieu

Tegenwoordig zijn heel veel babyspullen uit duurzame materialen gemaakt, en ook in de kledij zit meer en meer organisch katoen. Ook dat vond mama Marlies heel belangrijk: “Natuurlijk is de kwaliteit en hoe iets eruit ziet heel belangrijk, maar ik let toch ook op het materiaal. Waaruit is een bepaald speeltje gemaakt? Is het duurzaam? We proberen daar toch op te letten.”

Kliedermama

Mama Marlies Rogiers heeft ook een blog waarop ze haar ervaringen als jonge mama deelt. “Soms zoek ik zelf dingen op, en als ik die niet meteen vind, dan post ik er iets over op mijn blog. Zo help ik andere mama’s die misschien naar hetzelfde op zoek waren. Ik wilde bijvoorbeeld echt iets anders als groentepapje dan de typische wortelpuree. Zo eet onze dochter Maura zoete aardappel, venkel, avocado… ’t Is echt een alleseter.”

Wil je meer tips, verhalen en inspiratie ontdekken van Kliedermama Marlies? Surf dan zeker eens naar haar blog.