Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Vlees: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid

Het imago van vlees kreeg de voorbije decennia heel wat deuken, maar de ellende had ook positieve gevolgen. Tom De Vos en Luc De Laet werken al jaren in de vleessector. Ze maken de evolutie, en soms ook revolutie, van dichtbij mee.


Tom De Vos komt uit een ‘vleesgezin’: “Mijn opa had al een vleesbedrijf in Anderlecht. Mijn vader en zijn broers zijn daarin verder gegaan. Zelf ben ik na mijn slagersopleiding naar Nederland getrokken waar ik voor een groot snack- en vleeswarenbedrijf werkte. Momenteel run ik een groothandel.” Daarnaast heeft Tom met Fox Flambé ook een kookstudio waar hij take-away en workshops organiseert.

 

Luc de Laet startte bijna dertig jaar geleden met een slagerij, ondertussen werden het twee winkels, een groothandel en twee restaurants. Zo is hij één van de zaakvoerders van het gloednieuwe vleesrestaurant Maven in Antwerpen.

Bekijk ook:

  • Ook vleesbedrijven wagen zich op de vegetarische markt. Zoals het Ieperse Bonrill.