Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Texturen in het interieur

Aangezien thuiswerken ook na corona wellicht een blijvertje zal zijn, wordt de scheiding tussen werk en privé nóg belangrijker. Trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq laat zien welke invloed dat heeft op ons interieur.


Interieurtrends vinden vaak hun wortels in grote maatschappelijke en technologische veranderingen. Als kleurenexpert en trendwatcher volgt Hilde Francq van Francq Colors deze evoluties op de voet. Eén van de thema’s is tranquilli. Het staat voor stilte en rust.

Loskoppelen

“Na corona evolueren we naar een nieuw soort hybride manier van leven. Vroeger konden we thuis loskoppelen van ons werk. Momenteel is dat niet meer zo evident en dat zal ook na corona zo blijven. Het wordt dus heel belangrijk om je te kunnen afzonderen. Vandaar de opkomst van akoestische materialen en flexibele roomdividers. Ook ‘padded surfaces’, of gematelasseerde stoffen doen het zeer goed. We vinden ze bijvoorbeeld terug in meubelen en aan het uiteinde van een bed.”

 

Tactiliteit

We brengen meer tijd door in onze woning en gaan dus ook meer aandacht besteden aan ons interieur. Dat uit zich in tactiele materialen binnen meubelbekleding, gordijnstoffen, vloerbekleding, en dergelijke,…

Tactiliteit en structuren duiken ook op bij behangpapier. Bij verf zien we vooral veel kalkachtige finishes. Daar kan je die zekere textuur voelen wat een extra dimensie geeft aan je interieur.

Veganistisch leder

“Veganistisch leder breekt volop door, zowel in de mode als het interieur: “We stappen af van het klassieke leder en kiezen voor materialen als ananasleder, appelleder,…”

Rotan

“Rotan is al even on trend en blijft nog een tijdje meegaan. Maar het wordt dus ook actueler en meer hedendaags. Daardoor kan het ook in een moderner interieur worden geplaatst.”

Francq Colors – Stoopen & Meeus – Jacques Deneef Casteelken

 

Geribbelde structuren

Francq Colors – Stoopen & Meeus

We zien heel veel geribbelde structuren met een repetitief karakter. Die eenvoud straalt ook een zekere rust uit.”

Bekijk ook: