Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Plannen met Plan S

Stephanie Wauters heeft niet alleen een plan, ze is ook de vrouw achter Plan S, waarbij ze mensen helpt om te plannen en zo meer rust te vinden in hun hoofd.


Hebben we niet allemaal wel ’t gevoel van heel veel te willen doen, maar amper iets te kunnen doen? Er is wel degelijk tijd, we moeten die alleen goed inplannen, geen time management maar prioriteiten management. En daar helpt Stephanie bij met haar Plan S.

Bullet journaling

Stephanie Wauters begon met bullet journaling nadat ze een burn-out kreeg en een manier moest vinden om haar gedachten te ordenen, haar plannen op te schrijven en ook om een stukje aan zelfzorg te doen.

Slecht kantoor

“Ons hoofd is een heel slecht kantoor, het is niet de plaats om dingen te gaan opslaan. Anders heb je de hele tijd dat stemmetje dat zegt: ‘niet vergeten hé?’ en dan krijg je stress.” Stephanie haar belangrijkste tip is dus: haal het uit je hoofd en noteer het op één centrale plaats. Een bullet journal, een plaats op je computer of in een app, maar haal het uit je hoofd, dat alleen al zorgt voor rust.

Plannen op basis van de Lego-methode

Stephanie ziet onze maand als een groen Lego-vlak, waar allemaal blokjes op moeten komen. De moetjes: ons werk, het huishouden… maar veel belangrijk zijn de blokken die bijdragen aan hoe we ons voelen, die ons een joy spark bezorgen.

De mythe van multitasking

Voor Stephanie bestaat multitasken niet. Je kan gewoon niet gefocust werken en daarnaast ook apps checken, mails lezen… Zij gelooft in deep work en focustijd.

Doelen bereiken

Stephanie heeft haar langetermijnvisie waar ze binnen vijf jaar wil staan. Om die doelen te bereiken, neemt ze nu concrete stappen die haar helpen om dat doel in de toekomst te bereiken. Zo wilde ze dit jaar volledig zelfstandig zijn, en noteerde ze daarvoor stap per stap wat ze wanneer moest doen.

 

Stel jezelf dan ook de vraag bij alles wat je doet: helpt dit om mijn doel te bereiken. Indien niet, dan kan je die actie even opzij zetten.

De basis van Plan S

Een planner kopen is niet je oplossing om je leven beter te plannen, de manier waarop je die planner gebruikt, dàt is je oplossing. En Stephanie maakte er intussen haar fulltime job van, bullet journaling heeft haar leven veranderd.

 

Meer weten over Plan S? Check dan zeker eens de instagrampagina van Stephanie, of beluister haar podcast.