Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Make-up tips met Celine Marce: wenkbrauwen en ogen

Hoe zorg je voor de perfecte wenkbrauw? Waar moet je op letten als je oogschaduw aanbrengt en hoe teken je een mooie wing met je eyelinger? Beautyvlogger Celine Marce legt het je uit.


Dé perfecte wenkbrauw voor je gezicht

De tip om een mooie wenkbrauw te hebben? Gebruik een borsteltje of potlood om je wenkbrauw eerst goed af te meten. Zet ze aan je neusvleugel en ga dan diagonaal naar je wenkbrauw, en zo zie je waar het moet eindigen. Celine toont het al eens voor in deze aflevering.

Je wenkbrauw is dé basis voor je oogschaduw, eyeliner… Het is dus zeker belangrijk om even te kijken naar jouw wenkbrauw. Ook de vorm is allesbepalend voor je uiterlijk:” hoe rechter je wenkbrauw, hoe vermoeider je eruit zal zien. Wil je een opgewekte look, kies dan voor een wenkbrauw met een mooie boog in, die een beetje meer omhoog gaan”, aldus Celine.

Zelf epileren of laten epileren?

Je wenkbrauwen zelf epileren? Dat kan volgens Celine zeker zelf. Haar tip: “kleur en teken eerst je wenkbrauw zoals je ze graag ziet. Daarna kan je beginnen epileren, want je ziet meteen waar je te veel staan hebt en waar je dus haartje kan weg halen. Wel belangrijk hier, is dat je nooit de bovenkant van je wenkbrauw epileert”.

Geen tijd, maar wel bossbabe brows?

Heb je niet veel tijd? Dan kan je van je wenkbrauwen toch een kunstwerkje maken door een wenkbrauwgel te gebruiken. Wil je ze echt in no-time helemaal af hebben? Gebruik dan een gel met kleur in, zodat je de gaatjes in je wenkbrauwen op kan vullen. Afwerken kan dan nog met een pennetje, om wat haartjes bij te tekenen.

Oogschaduw, voor of na de foundation?

Celine, en met haar ook veel andere make-upartiesten, doet het liefst voor haar foundation al haar oogschaduw. Waarom? Omdat oogschaduw altijd valt. Zelfs al klop je je borsteltje goed af, oogschaduw kan altijd wel eens op je wangen terecht komen en als je dan al foundation aan hebt, mag je eigenlijk daarmee opnieuw beginnen. Better safe than sorry dus!

Eyeliner en een mooie “wing”: easy peasy of niet?

Bij eyeliner, en zeker als je een mooie wing wil, is het eigenlijk belangrijk om telkens recht voor je uit te kijken als je ze aanbrengt. Zo kan je makkelijk voorspellen waar je wing zal eindigen en hoe het er zal uit zien. Je arm moet ook zeker stevig staan, dus zorg voor een steun onder je elleboog of hou je arm goed vast.

Mascara: do’s en don’ts

Bij mascara is het vooral belangrijk dat je bij het aanbrengen naar beneden kijkt met je hoofd. Gebruik een zigzag beweging en zorg er zo voor dat je wimpers volledig gekleurd worden dankzij de mascara. En nog een gouden tip: krul je wimpers vóór je er mascara op doet, niet erna!

Meer tips van beautyvlogger Celine Marce krijg je volgende week op Tendens!