Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Make-up tips met Celine Marce: lippen

Lippenstift, lipgloss en lipliner. Wat is nu de beste keuze voor jouw lippen? Hoe kan je vollere lippen creeëren en wat met de keuze voor de juiste kleur? Beautyvlogger Celine Marce geeft je enkele tips.


Lippenbalsem voor je make-up

Lippenbalsem aandoen om je lippen te verzorgen en om geen droge lippen te hebben is zeker aangeraden, maar wat moet je doen als je dit aandoet vóór je lippenstift? Wrijf alles goed af net voor je begint aan je gezicht. Het vettig laagje van lippenbalsem moet helemaal weg zijn voor je lippenstift aanbrengt, want anders blijft de lippenstift zeker niet goed zitten.

Lipliner voor volle lippen

Lipliner is enorm belangrijk. Zelfs al wil je niet overlinen (boven je natuurlijke liplijn tekenen), mag je de lipliner zeker niet overslaan. En dan ook vooral niet wanneer je je lippen opmaakt met lippenstift.

De lipliner zorgt ervoor dat je lippenstift mooi op je lippen zal blijven en de make-up niet verschuift. Teken dus altijd eerst met een lipliner in de kleur van je lippenstift op (of over) de lijnen van je lippen en begin dan pas met de lippenstift in te kleuren.

Stel dat je wil overlinen, dan ga je maximum een halve centimeter boven je natuurlijke liplijn tekenen met de lipliner.

Kies de juiste kleuren

Celine kijkt het liefst naar de ondertoon van je huid om de juiste kleur te kiezen voor je lippen. Ben je geel van ondertoon? Dan staan alle warme kleuren perfect bij jou. Heb je eerder een roze ondertoon? Ga dan voor koele kleuren. Rood kan bijvoorbeeld bij iedereen, maar als je een roze ondertoon hebt, moet je voor een koel rood gaan, terwijl je met een oranje ondertoon voor een warm rood gaat.

Nu je alle tips van Celine hebt opgeslagen in je hoofd, kan je als geen ander gaan schitteren met je nieuwe make-upskills. Voor meer tips en inspiratie, kan je altijd Celine Marce volgen op Instagram, YouTube of TikTok.

Bekijk ook