Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Make-up tips met Celine Marce: gezicht

Hoe weet je wanneer je de juiste foundation gevonden hebt? Kies je voor bronzer, blush of beide? En hoe ga je juist te werk met highlighter? Beautyvlogger Celine Marce legt het je uit.


Prep your skin

Zorg ervoor dat voor je make-up aanbrengt op je gezicht, je gezicht helemaal proper is. Celine haar tip hier: “double clense ’s avonds al, zodat je poriëren echt helemaal schoon zijn voor je gaat slapen. Dan kan je ’s ochtends gewoon eens met water je gezicht wassen. Neem dan je dagcrème en primer bij de hand en dan ben je helemaal klaar om je make-up aan te brengen”.

Concealer of foundation? 

Foundation komt eerst. Zonder twijfel. Je legt een dunne laag foundation, wat ervoor zorgt dat je huid geëgaliseerd wordt. Zo trek je de kleuren gelijk, want je nek en gezicht moeten altijd van kleur matchen. Nadien kan je met de concealer aan de slag om alle imperfecties zoals donkere kringen weg te werken. Zet alles dan in zijn plek met geizchtspoeder, want zoals Celine het zo mooi zegt: “alles van crème moet vast gezet worden met poeder”.

Bronzer of blush? 

Blush ga je aanbrengen op je wangen. Het zorgt ervoor dat je gezonde, blozende wangen hebt. Blush komt dan ook van het Engelse werkwoord “to blush”, of blozen dus.

Bronzer zorgt voor die mooie sunkissed look, zodat de contouren van je gezicht zichtbaar worden. En euh, die dubbele kin die we allemaal zo graag zien, kan je helemaal weg werken met bronzer ;-).

Highlighter for the win

Maak je gezichtlook helemaal af met de juiste highlighter. Celine haar favoriet? Een shimmer. Die geeft je een beetje een glans in je gezicht. Die is het meest naturel en zorgt voor een gezonde, mooie look.

Meer tips van beautyvlogger Celine Marce krijg je volgende week op Tendens!

Bekijk ook