Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

The Messy Chef: goei eten en leuke verhalen

Voor Jelle Beeckman, ook bekend als The Messy Chef, waren de voorbije maanden allesbehalve kalm. Begin februari werd hij voor de tweede keer papa en zopas kwam ook z’n tweede boek uit: ‘Goei Eten’. Maar toch blijft de keuken nog altijd dé plaats bij uitstek waar hij tot rust komt.


“Ik denk dat de keuken de enige plaats is waar ik nooit stress heb. Om één of andere reden word ik daar super ontspannend van. Als ik thuis kom van mijn werk, ik werk in de sociale sector, dan schop ik mijn schoenen uit, trek mijn veel te lelijke pantoffels aan en dan ga ik beginnen koken. Da’s voor mij pure ontspanning.”

Goei eten

Na zijn eerste boek ‘Lekker normaal, abnormaal lekker’, verwent Jelle de foodies met een tweede pennenvrucht ‘Goei eten’: “Die term gebruik ik voor iets wat net iets wat nog beter is dan goed. Mijn eerste boek kwam vorig jaar uit en ik ben eigenlijk nooit gestopt met schrijven. Ik ben toch altijd bezig met eten, ook op mijn social media,… Het is een constante.”

Eén van de gerechten in het nieuwe boek van Jelle is een eigen versie op de Shepherd’s pie. “Wat ik gemerkt heb dankzij het eerste boek is dat veel mensen nog altijd graag gehaktschotels eten. Ook voor mij is dat comfort food ‘all the way’. Ik heb gehaktschotel gemaakt en het gehakt geblust met balsamico. Dan wordt het wat zoeter. Dan nog rode ui en erwtjes erbij. Bladerdeeg erover, inwrijven met de dooier van een eitje. Efkes in de oven en ’t is klaar.”

Verhalen

“Mijn boek staat vol met verhalen. Ik heb er ook voor gezorgd dat er humor in zit. Eén van die gerechtjes met een verhaal is een versie op de Thaise chicken mango curry. Bij mij wordt dat een curry met kippengehaktballetjes en perzik. Kip met perziken klinkt misschien als een rare combinatie, maar in onze familie zijn we dat gewoon. In ons gezin aten we het altijd op kerstavond. Wij waren met een grote familie en de oven was te klein voor een hele kalkoen. Dus maakte mijn moeder kip met perziken in de plaats. Mijn vader vertelde daar dan een verhaal bij dat de driekoningen goud, wierook en een doos perziken mee hadden toen ze bij de stal van Jezus aankwamen. En wij geloofden dat:-) Als ode aan die familiemomenten die we dit jaar niet gehad hebben, heb ik een Thais geïnspireerde versie gemaakt met perziken.”

Mijn manier van koken is veranderd sinds ik zelf kinderen heb. Het is een cliché, maar sowieso heb je minder tijd. Dus kies ik voor dingen die snel klaar, maar toch heel erg lekker zijn en vol met smaak zitten. Simpele kost met verse ingrediënten. Mijn dochter lust alles. Doordat ze vaak meehelpt in de keuken heeft ze ook veel leren eten. Eén van haar favoriete gerechtjes zijn pizzaballetjes. Gewone pizza vindt ze moeilijk om te eten, vandaar dat ik op het idee kwam om het deeg in balletjes te rollen. Even in de oven met chorizo en serveren in een beetje saus.”

The Messy Chef

“De naam The Messy Chef is ontstaan als grap. Jamie Oliver had vroeger een programma The Naked Chef. Zo ver wou ik het niet laten komen:-) Mijn vriendin zei: Je zou jezelf beter de slordige chef noemen of The Messy chef. Ik amuseer mij in de keuken, maar het is soms wel wat chaotisch. Ik ben met heel veel tegelijkertijd bezig. ‘Messy’ is een beetje wie ik ben. Maar: Ik doe wel zelf mijn opkuis voor alle duidelijkheid!”

 

Bekijk ook:

  • Klik hier voor meer informatie over het nieuwe boek van Jelle.
  • Wil je ook ‘Goei eten op tafel zetten?’ in de stijl van Jelle? Ontdek hier hoe je kans maakt op een exemplaar van zijn nieuwe boek!