Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Interieurtrends met Hilde Francq van Francq Colors

Dat groen, blauw en hout het momenteel heel goed doen in het interieur is geen toeval. Heel veel interieurtendensen vinden hun oorsprong in maatschappelijke evoluties. Trendwatcher en kleurexpert Hilde Francq legt uit hoe dat in z’n werk gaat.


Hilde Francq is oprichter van trendstudio Francq Colors. Ze onderzoekt hoe allerlei maatschappelijke evoluties zich ontwikkelen tot trends. Eén van die evoluties is ‘slowbalisation‘: “Dat betekent de drang, uiteraard versterkt door corona, naar de natuur. Dat leidt onder meer naar het trendthema Tranquili, wat staat voor stilte. We kunnen bijna zeggen dat stilte het nieuwe zwart gaat worden. We willen terug die connectie met de natuur. Met heel veel groen- en blauwtinten in het kleurenpalet. We zien ook een wat wij noemen ‘neo-chaletstijl’. We gaan als het ware een boshut integreren in onze woning, maar dan op een hedendaagse manier.”

De houtkleuren, dus de bruintinten, die waren al vorige winter al trendy. Het stoffige van bruin is ook weg. Bruin wordt een chique kleur en zal dat ook blijven tot in 2023.

 

Groen blijft naast bruin één van de belangrijkste hoofdkleuren en dat niet alleen in ons interieur. Ook heel outdoormeubelen krijgen die groenachtige, grijze tint. Het is opnieuw een uiting van de wens om te connecteren met de natuur.

 

Foto’s: Serax – Collectie Vincent Van Duysen

Als we de groentinten analyseren dan springt vooral het mooie saliegroen in het oog. Het heeft ook een beetje een 70s retro-effect.

Foto’s: Francq Colors.

 

De blauwe tinten zijn koeler, iets noordelijker. Het scala van de blauwtinten doet denken aan de zomers in Scandinavische landen.

Foto’s: Francq Colors.

De ‘offwhites’ oftewel nieuwe neutralen hebben een nieuwe ondertoon waardoor ze iets chiquer en actueler worden.

Foto’s: Francq Colors.

Bekijk ook: