Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

In de kleerkast van… Sophie Van de Vyver aka Sophisticatedbox

Deze week gunt Sophie Van de Vyver van Sophisticatedbox ons een blik in haar garderobe: een mooie mix van prints en kleuren.


Tot 7 jaar geleden werkte Sophie als verpleegkundige. Een job die ze heel lang combineerde met haar bijberoep als styliste. Met haar eigen webshop was Sophie vijftien jaar geleden ook één van de pioniers op het vlak van e-commerce. Ondertussen kan ze zich fulltime wijden aan haar passie voor mode. Online content neemt daarvan een belangrijk aandeel in, onder andere via haar website en op Instagram, waar Sophie bekend is als Sophisticated Box.

Trends

“Ik volg natuurlijk trends, want ik ben dagelijks met mode bezig. Maar ik maak daar het mijne van. Als een trend mij niet echt ligt, dan laat ik die links liggen. Ik neem er de stukken uit waar ik mij goed bij voel en waar ik mijn eigen puzzel mee kan creëren”

“Mijn stijl zou ik casual chic of sophisticated chic noemen. Het is wel gekleed, maar soms met een functionele, nonchalante toets. Romantisch, een beetje creatief,… Het mag speels en vrolijk zijn: Ik varieer graag met kleur en combineer prints en stijlen door elkaar.”

Foto: Sophisticatedbox

Kleur

Wat meteen opvalt aan de garderobe van Sophie zijn de kleuren: “Geen enkele kleur ontbreekt in mijn kleerkast”, tenzij dan wat ik noem de ‘niet-kleuren’: wit, zwart en grijs.”

Sophie is zelf 55 en richt zich op dames vanaf 40 jaar en ouder. Ze vindt dat leeftijd geen rem hoeft te zetten op kleur: “Ik hoor dikwijls van klanten als ze komen voor kleur- en stijladvies: Ik ben 50 of 60, ik mag op mijn leeftijd toch geen kleur meer dragen? Maar op kleur staat geen leeftijd. Da’s echt iets van vroeger. Als je donker haar hebt, dan kun je wel mooi staan met zwart, maar da’s niet voor iedereen weggelegd. De meeste dames hebben het moeilijk met zwart en blijven dan maar in die neutrale kleurtjes hangen. Terwijl iedereen een bepaald kleur heeft dat mooi combineert met het gezicht.”

Accessoires

“Veel vrouwen zijn gericht op hun schoenen. Ik heb dat eerder met andere accessoires: handtassen, zonnebrillen, armbanden en vaak ook een halsketting.  Ook sjaals draag ik zowat altijd: Zeker kleurrijke zijden sjaals. Da’s ook tijdloos en je kunt er een sobere look heel sophisticated mee maken. Zonder een sjaal voel ik mij ook niet aangekleed. Dat zijn stuks waar ik meer geld aan uitgeef dan aan de kledij zelf. Een zijden sjaal, een mooie handtas, een zonnebril van een bepaald merk: dat geeft zo net dat meer accent. Het maakt je look ook krachtiger. De kledij kan op zich goedkoop zijn, maar de afwerking maakt het helemaal af”