Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: Voeding voor je hond

Voeding is heel belangrijk voor je hond. Een gezonde voeding zorgt ervoor dat je hond zich fit voelt, een stralende vacht heeft en lang zal leven. Dierenarts Christine Halsberghe geeft je in deze aflevering van De Kwispelcoach tips om je hond gezond te laten opgroeien. En coach Christel Sonck heeft het over beloningssnoepjes.


Voeding aangepast aan je hond

Er zijn heel veel soorten voeding op de markt. Belangrijk is om aandacht te hebben voor wat je hond precies nodig heeft. Dierenarts Christine Halsberghe: “Bijvoorbeeld, heb je een hond die wat ouder is, die wat minder actief is? Dan ga je de voeding moeten aanpassen naar minder energierijke voeding. Heb je een pup, dan moet je die pupvoeding geven. Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Ook dan pas je de voeding best aan.”

Belonen met een snoepje

Om een hond iets aan te leren, maken we gebruik van snoepjes als beloning. Zo weet je hond dat hij iets goed gedaan heeft, dat dat het gedrag is dat we van hem verwachten. Maar het is niet de bedoeling om te overdrijven in die snoepjes. Dierenarts Christine raadt aan om telkens als je je hond een snack geeft, ook een snack in een andere pot te doen. Zo zie je op het einde van de dag hoeveel je hond extra kreeg van alle gezinsleden. Of een grote snack in twee te kraken.

Tafelrestjes

En wat met tafelrestjes? Die geef je best niet terwijl je zelf ook aan het eten bent aan tafel, want dan zal je hond telkens komen bedelen. “Je kan tafelrestjes, bijvoorbeeld het vet van het vlees, als extraatje in de voederbak van je hond doen, maar als je je hond echt bereid eten wil geven, dan zorg je voor voldoende eiwitten en koolhydraten. Zoals vis of vlees en rijst, pasta en groenten. En dat ga je dan goed gaan uitbalanceren,” vertelt de dierenarts.

Meer tips over voeding voor je hond, vind je op Gezinshonden.

Met dank aan Eurodogshow.

Win een jaarabonnement voor WOEF-magazine

Dankzij WOEF kunnen we bij elke nieuwe aflevering van De Kwispelcoach in 2021 een jaarabonnement voor het WOEF-magazine weggeven. Neem hier deel aan de wedstrijd!

Gezonde voeding voor een mooie vacht

De verzorging van je hond is enorm belangrijk. Je probeert zelf gezond en evenwichtig te eten, dus waarom ook niet die gezonde en evenwichtige voeding aan je hond geven? Bij YDOLO weten ze er alles van.

Bekijk ook