Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: Op vakantie met je hond

Als goed hondenbaasje ga je zeker geregeld wandelen met je hond. Maar dat doe je niet altijd rond je eigen huis. Soms mag de hond mee op uitstap of op vakantie en moet hij dus even of soms langer in de auto. Waar heb je best aandacht voor als je je hond meeneemt in de wagen en waar let je op, eens je ter plaatse bent? Je ontdekt het in deze aflevering van De Kwispelcoach.


Kies een diervriendelijke bestemming

Als je met je hond op vakantie wil gaan, is het belangrijk om een bestemming te kiezen waar je hond ook effectief iets aan heeft. Een hond haalt geen plezier uit een citytrip of een reis waar je de hele dag aan zwembad van het hotel ligt. Dan is het beter om je hond naar bijvoorbeeld een hondenhotel te brengen. Maar een vakantie met je hond kan natuurlijk ook perfect samen gaan als je bijvoorbeeld naar zee of de Ardennen trekt. Daar kan hij wandelen, speuren en samen genieten met z’n baasjes.

Veilig vervoeren

Een hond laat je best niet los in je auto zitten. Een bench kan een goede oplossing zijn. Voorzie dan zeker ook een matje in de bench, zodat de hond niet gaan glijden tijdens het rijden. Sommige honden kunnen ook wagenziek worden. Daar bestaat medicatie voor. Je dierenarts kan daar zeker bij helpen. En als je hond bang is in de wagen, dan kan je die best trainen zodat de autorit ook rustig kan verlopen.

Opgelet voor teken

Ook honden kunnen tekenbeten krijgen en zo de besmet raken met de ziekte van Lyme. Controleer dus niet alleen jezelf na een wandeling, maar ook je hond. Tekenbeten verwijder je best met een tekentangetje of met je hand. Dan draai je tegen de klok de teek los. Je dierenarts kan je ook helpen bij tekenpreventie.

Veilige plek voor je hond

Als je bijvoorbeeld op hotel gaat, neem dan een bench mee. Dat is een veilige plek voor je hond, hij kent dat plekje van thuis en voelt er zich gerust. Zo kan het baasje rustig gaan ontbijten, terwijl de hond veilig in z’n bench wacht op z’n baasje, om daarna een leuke wandeling te gaan maken. Want daar draait het om op vakantie: samen genieten!

Meer tips over op vakantie gaan met je hond, vind je op Gezinshonden.

Met dank aan Eurodogshow.

Gezonde voeding voor een mooie vacht

De verzorging van je hond is enorm belangrijk. Je probeert zelf gezond en evenwichtig te eten, dus waarom ook niet die gezonde en evenwichtige voeding aan je hond geven? Bij YDOLO weten ze er alles van.

Bekijk ook