Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Brunchen met Silke van Fabrique MANGERfique

Ben je ook dol op lekker, lang brunchen? Silke Van Engeland van Fabrique MANGERfique deelt die passie! Ze laat graag een aantal van haar favoriete gerechten zien.


Nadat Silke 4 jaar een eigen ontbijt- & lunchzaak runde, gooide ze het over een andere boeg en startte met Fabrique MANGERfique. Hiermee kan ze haar passie als culinaire duizendpoot nog meer uitleven. Ze werkt als foodstyliste, verzorgt catering, receptontwikkeling en de bijhorende fotografie. Brunchen is één van haar specialiteiten. Samen met vriendin Laura van Hazel + Nuts neemt Silke ons mee in de voorbereiding.

Hoe interpreteert Silke een brunch precies? “Ik neem typische ontbijtgerechten en vul die aan met hartige en zoete gerechten, warm en koud door elkaar. Zo onderscheid de brunch zich van het ontbijt.”

“Een brunch is een verzameling van heel veel lekkernijen, maar ik ben afgestapt van het idee om alles op het moment zelf te bereiden. Da’s gewoon niet haalbaar. Ik bereid dus een aantal zaken voor. Zo heb ik bijvoorbeeld een tijdje geleden een grote wafelbak gehouden en de wafels ingevroren. Die zal ik nu terug opwarmen in de oven.”

“Ik vind het wel leuk als er aan tafel een beetje interactie is. Zo is er een mimosa bar en kunnen de gasten zelf hun bagel samenstellen. Dat zorgt voor een gemoedelijke sfeer.”

Deze heerlijkheden verschijnen op tafel:

  • Charcuterie plank
  • Kaasplank
  • Bagelbar met zalm
  • Koffiekoeken en brood
  • Galette uit de oven met tomaten, afgewerkt met sesamzaadjes, verse kruiden, rucola en burrata.
  • Zelfgemaakte pancakes uit de diepvries afgewerkt met vers rood fruit, mascarpone crème, merengue en munt.
  • Zelfgemaakte zachte wafels uit de oven afgewerkt met krokant spek, geitenkaas, avocado, maple syrup en kleurrijke toppings. Het recept vind je op de website van Silke! 
  • Mimosa Bar waarbij de gasten zelf naar believen fruitsap met cava kunnen mixen.