Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wel in je vel: Dominique Persoone

Dominique Persoone zit Wel in z’n vel. Onlangs nog met ontbloot bovenlijf op de cover van een krant, als chef-kok op een zeilboot de oceaan overvaren of een chocoladefabriek opstarten in Congo. De chocolatier doet wat ie graag doet én relativeert.


Minder serieus

“Ik heb al een tijdje een nieuwe gewoonte: het leven minder serieus pakken. Probeer een beetje aan zelfrelativering te doen, ik doe dat ook en zoals je ziet: dat marcheert heel goed.” Dominique was de voorbije maanden heel vaak op televisie te zien, Junior Bake-Off, Over de oceaan, Cook Ensemble… maar telkens krijg je daar de echte Dominique te zien. “Ik acteer nooit. Doe je een keer een rare verspreking op tv, who cares?” Zelfrelativering dus.

Feng Shui en gemberthee

Dominique is chaotisch en niet erg georganiseerd, maar z’n vrouw Fabienne is net het tegenovergestelde. Zij zorgt voor een mooi evenwicht, ook op het vlak van voeding. Maar als Fabienne op reis is, dan doet Dominique eens zijn goesting, toch wat betreft het eten.

Droge worst

“Eten is voor mij echt iets emotioneel. Eten is echt het zaligste. Bijvoorbeeld vanmorgen mijn pistolet met gezouten boter en gehakt. Héérlijk!”

Chocolade in Congo

Voor de chocolatier mag het leven avontuurlijk zijn. Hij trok al op expeditie naar ondermeer Panama, Ecuador en Peru om er de cacaogebieden te ontdekken. En nu heeft Persoone ook een chocoladefabriek gebouwd in Congo. “De cacaobonen groeien in de tuin van de mensen die daar in de buurt van het Virunga Nationaal Park wonen, maar ze doen er niets mee omdat ze het niet kennen.” Dominique zorgde voor een opleiding en nu maken ze daar Virunga Chocolade. “Ik ga daar de wereld niet mee redden, met die fabriek, maar ik kan wel het leven van een paar mensen veranderen door ze een job en dus een inkomen te geven. En dat maakt mij gelukkig.”

Bekijk ook