Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Lekker smullen met Pasen

Pasen staat niet alleen synoniem voor paaseitjes, maar ook voor lekker tafelen. En daar weet Pascale Naessens natuurlijk alles van! Dit jaar ontwikkelde ze voor het eerst een aan huis geleverde paasbox die je alleen nog hoeft op te warmen.


Pascale Naessens ontwikkelde in samenwerking met professioneel dienstverleningsbedrijf Aramark een aan huis geleverde foodbox met een culinair 4-gangenmenu. Dat wordt dus puur genieten van de lowcarb keuken van Pascale, van voorgerecht tot dessert.

Pascale staat bekend om enkel te koken met natuurlijke, volwaardige ingrediënten die je lichaam voeden en verzadigen. Haar keuken is licht verteerbaar, maar zeker niet light. Brood, aardappelen en rijst maken plaats voor gezonde vetten en onbewerkte voedingsmiddelen. Het resultaat is een mooie, kleurrijke en eerlijke keuken.

Pascale Naessens: “Een foodbox uitbrengen vergt kennis, organisatie en een groot team van gedreven mensen waarop je kan vertrouwen. Vandaar de samenwerking met Aramark, een professioneel dienstverleningsbedrijf met een sterke basis in catering. Ik vond het bijzonder aangenaam om samen te werken met hun chef en culinair adviseur, Rosario Butera. Zijn technische kennis om mijn recepten en gerechten op grotere schaal te brengen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, stemde mij helemaal gerust. Elk gerecht wordt stuk voor stuk met de grootste zorg, met de hand én vers bereid. Daardoor kan alles ook ingevroren worden. Tenminste als je zo lang kan wachten om ervan te genieten (lacht).”

Genieten zonder schuldgevoel

Pascale Naessens werkt enkel met natuurlijke producten en trekt die lijn dan ook graag door naar de verpakking van haar culinaire paasbox. Het verpakkingsmateriaal is gemaakt van 100% rietsuiker, waardoor die niet alleen recycleerbaar, maar ook composteerbaar is. Daarnaast vond Pascale het ook belangrijk dat in de lijm van de verpakking geen bamboe is verwerkt. Bij hoge temperaturen is bamboe namelijk giftig. Dankzij de genomen maatregelen, kan de verpakking nu zorgeloos verhit worden tot 180 graden, maar liefst 48 uur in de ijskast geplaatst worden (zonder dat het karton slap wordt) en ook ingevroren worden.

Alvast even watertanden! 

De synergie tussen Pascale Naessens en Aramark resulteert in een culinair 4-gangenmenu voor twee personen dat aan huis geleverd wordt. Het menu is volledig gebaseerd op de recepten van Pascale Naessens en werd zorgvuldig van A tot Z met de hand bereid door de chefs van Aramark. Daardoor moeten de gerechten enkel nog in de oven – of bij goed weer op de BBQ –  opgewarmd worden.

Voorgerecht

  • Gevulde kalkoen met groenten en champignons

Tussengerecht

  • Pittige rode biet met ricotta uit de oven

Hoofdgerecht

  • Ovenschotel met lamskotelet en pompoen

Nagerecht

  • Frambozen cheesecake met bodem van noten en gedroogde abrikozen

Optioneel:

  • wijn: ESPANA, NAVARRA D.O. ‘La Fuente de Nekeas’ ‘Crianza’ Bodegas Nekeas: Hoogstaande rode wijn van Cabernet Sauvignon en Tempranillo die body en fruit combineert

Optioneel kindergerecht

  • Gehaktballetjes met tomatensaus en spinazie + Chocolade eitjes (Belvas Bio Fairtrade)

De foodbox is verkrijgbaar vanaf € 83 voor twee personen. Daarbij kan je nog een kindergerecht mét Fairtrade paaseitjes bestellen voor € 8,5 en/of een door de sommelier uitgekozen fles wijn voor € 12.

Het menu is te bestellen via de website van Aramark: www.aramark-direct.be, en dat vóór dinsdag 30 maart. De paasbox wordt aan huis geleverd op zaterdag 3 april.