Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Mag da? Da Mag!

Bakker zijn is een harde stiel. Er is het nachtwerk maar ook de klant die meer en meer eisen stelt. Vroeger volstond wit en bruin brood en een taartje in het weekend. Wedden dat het nu ook voor jou iets meer mag zijn?


“Toen wij hier 20 jaar geleden startten verkochten we drie soorten brood”, vertelt Rudi Desender die bakker is in Diksmuide, “nu hebben we meer dan twintig soorten. Mensen zijn bewust bezig met gezonde voeding en het is niet altijd makkelijk om als bakker op de hoogte te zijn van alle nieuwigheden.”

Om bakkers te helpen is het project “Da Mag!” op poten gezet. Voedingsspecialisten ontwikkelden daarbij producten die aansluiten bij wat je vandaag als klant verwacht in de bakkerij zoals wit brood met meer vezels en taartjes met minder suiker. Bakcoaches leren de bakkers hoe ze met de nieuwe grondstoffen zoals havermout moeten werken en de winkelbediendes krijgen tips hoe ze bijvoorbeeld het systeem van de nutriscore kunnen uitleggen aan de klant.

Da Mag! is in Vlaanderen een project van Syntra West, Pom West-Vlaanderen en Bakmeesters dat ondersteund wordt door Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen.