Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Eten met intervallen

Arts Servaas Bingé raakte tijdens zijn begeleiding van topatleten gefascineerd door intermittent fasting en schreef er een boek over. Het eetpatroon is ondertussen bijzonder populair. Maar wat is het precies? Servaas overloopt een aantal belangrijke weetjes en klaart ook enkele misverstanden uit.


Mocht je overwegen om te starten met intermittent fasting is het belangrijk je te informeren hoe je dit best aanpakt. Rond deze populaire eetmethode bestaan diverse onduidelijkheden. In dit interview geeft Servaas het antwoord op een aantal veel voorkomende vragen, zoals:

  • Is het slecht voor je metabolisme om gedurende een bepaalde tijd te vasten?
  • Als je dan toch gaat eten, maakt het uit wát je eet?
  • Is het alleen een vermageringskuur of zijn er nog andere voordelen aan verbonden?
  • Wanneer is intermittent fasting géén goed idee?

In zijn boek “16:8 Met Intermittent Fasting naar een gezonder gewicht” geeft Servaas Bingé nog meer duiding. Ondertussen verscheen ook “16:8 Vastenkookboek” met 70 recepten: Een praktische start voor de beginneling en nieuwe inspiratie voor de ervaren vaster. Health Coach Anouck Brackenier leidde de receptontwikkeling.

In de reportage bereiden Servaas en Anouck vegetarische versie van de poké bowl. Het recept vind je hier!