Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: Therapiehonden

In deze aflevering van De Kwispelcoach krijg je het verhaal te zien van Luc en Sabine, én hun honden. Luc kreeg in 2013 een hersenbloeding én een herseninfarct. Z’n leven hing aan een zijden draadje, maar z’n vrouw Sabine bleef erin geloven en dankzij hun honden kan Luc weer stappen én ook wat praten.


Hond mee naar het ziekenhuis

Luc heeft na z’n hersenbloeding vijf weken in coma gelegen. Drie weken lang was het echt minuut per minuut afwachten of Luc het zou halen. Sabine bleef erin geloven, ook als de dokters zeiden dat hij het niet zou halen. Sabine had nog een laatste hoop: hun honden. Als hij reageert op hun dieren, dan is er een kans dat hij beter wordt. “Uiteindelijk heb ik toch de mogelijkheid gekregen om de hond erbij te kunnen betrekken. En Luc reageerde! Voor mij was dat echt: hij reageert op een hond, dus hij ís er nog.”

Motivatie om elke dag op te staan

Luc begon aan een lange revalidatie, mét z’n therapiehonden. Na een lange weg kan Luc weer stappen en zelfs wat praten. “Voor Luc zijn de honden de motivatie om ieder dag ook op te staan. Dat zijn zij taken. Dat is zoals dat je aan een kind zou taken verdelen. Dat is een beetje zijn verantwoordelijkheid.”

Therapiehonden helpen

Therapiehonden kunnen dus écht mensen helpen, zowel fysiek als mentaal. Ze krijgen daarvoor een speciale opleiding. Kwispelcoach Christel Sonck vertelt: “Een therapiehond wordt ingezet bij revalidatie bij bijvoorbeeld logopedie. Gewoon de aanwezigheid van de hond alleen al zorgt ervoor dat mensen gemotiveerd worden om te bewegen, om hun fijne motoriek terug te gebruiken en zelfs om te spreken.”

Meer informatie over therapiehonden, vind je op Gezinshonden.

Met dank aan Eurodogshow.

Gezonde voeding voor een mooie vacht

De verzorging van je hond is enorm belangrijk. Je probeert zelf gezond en evenwichtig te eten, dus waarom ook niet die gezonde en evenwichtige voeding aan je hond geven? Bij YDOLO weten ze er alles van.

Bekijk ook