Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wel in je vel: Xavier Taveirne

Xavier Taveirne hoor je de ene week bij Radio 1 tijdens De Ochtend en de andere week presenteert hij het late Journaal op VRT. De Bruggeling vraagt dus wel wat van z’n lichaam. Hoe wel in z’n vel zit ie en waarin vindt hij z’n kleine geluksmomentjes?


We spreken af met Xavier in z’n verbouwde woning in Assebroek, waar hij samenwoont met z’n echtgenoot Bas Pattyn. En die man in z’n leven zorgt voor de perfecte balans: “Ik jaag me nu veel minder op in sommige dingen. Dat komt door met Bas samen te zijn. Hij is de rust zelve. Ik kan mij opjagen, zoveel dat ik wil. Hij zal daar niet van opgejaagd geraken en dan denk ik ‘what’s the point?’. Bas heeft een soort rust in mijn leven gebracht, en da’s heel fijn om te ervaren.”

Sneukelen

Xavier is, of beter was, een sneukelaar. Een praline, een Snickers, een Chocotoff… Tot dit jaar, hij wordt 40 en dat heeft onrechtstreeks meegespeeld om z’n eetgewoontes aan te passen. “ ‘t Is niet zo dat ik elke beslissing in mijn leven op dit moment neem omdat ik veertig word, maar je merkt wel dat een aantal dingen gewoon wat moeilijker worden. Je bent niet meer zo onfeilbaar als je 21 bent. Je wordt al eens ziek of je bent al eens moe.”

Wegsteken in de bosjes

En dus start Xavier met nieuwe, goede gewoontes. Sport is er één van. Nu loopt hij wekelijks drie keer. “Mijn LO-leerkracht ligt nu ergens te gieren van ‘t lachen, want ik deed nooit mee met lopen. Ik stak mij weg in de bosjes als we in de stad gingen lopen. En bij de beeptest zei ik altijd dat ik er al 20 had, terwijl ik nog maar aan tien zat.” Het lopen is voor Xavier een echte overwinning, zeker om het sporten leuk te zijn gaan vinden.

Kind van de horeca

En ook gezonder eten, tijdens bepaalde uren op een dag, is nu echt belangrijk geworden. Maar dat niet alleen, ook gewoon tijd maken om samen te eten.

Geluksmomentjes

Verse lakens, een eerste lentezonnetje en patisserie zorgen voor een geluksmomentjes bij Xavier. Zoals het perfect bokkepootje maken.

Aan- en uitzetten

Als Xavier op reis gaat, is dat het moment waarop hij zichzelf even “uit” zet. “Op reis kan ik helemaal leeglopen en dat in de veiligheid van mijn lief of van mijn vrienden.” Op reis gaan is dan ook pure ontspanning voor Xavier. “Hier in België is het soms heel moeilijk om helemaal in het moment, één op één bij mensen te zijn. Ook bij mijn lief. Ik merk dat dat in het buitenland veel makkelijker is, dat je dan echt in het gesprek zit, dat ik echt aan het luisteren ben. Ik denk dat ik ook een aangenamere versie van mezelf ben in het buitenland.”

 

Bekijk ook