Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wel in je vel: Valerie Thys

Hapklare inspiratie om vol goesting aan je dag te beginnen, dipmomentjes aan te pakken of met een nieuwe goeie gewoonte te starten. Die krijg je in Wel in je Vel. Presentatrice Valerie Thys vertelt wat haar vooruit helpt.


Je kent Valerie van de Lotto trekkingen maar ze werkt ook achter de schermen van televisie, maakt radioprogramma’s en presenteert bedrijfsevenementen.

Goede gewoontes

Valerie heeft een drukke agenda en zit voor haar werk heel vaak tussen de mensen. Maar eigenlijk is dat niet zo evident voor haar. “Ik denk dat ik een klein beetje hoog sensitief ben, ik krijg heel veel prikkels als ik aan het werken ben. En dus probeer ik tijd vrij te maken in mijn agenda om alleen te zijn. En het liefste dat ik dan doe is wandelen. Ik heb altijd heel veel gewandeld in mijn leven. Ik heb ook altijd heel veel gesport. Maar met ouder te worden is mijn zin in sport een beetje weg. Lopen lukt ook niet meer zo goed na een knieblessure. Ik probeer een paar keer per week zeven kilometer te wandelen. Een echte wandeloutfit heb ik niet, maar losse kledij en sneakers zijn wel een must.”

Chocolade

Valerie haar andere goede gewoonte is lekkere pralines eten. “Chocolade en meer bepaald pralines zijn voor mij pure verwennerij”, vertelt ze glunderend, “ik durf het bijna niet zeggen, maar mijn ouders vonden het helemaal niet erg dat we heel veel chocolade aten. Wij hebben het met de paplepel binnengekregen, van de chocomelk tot de echte pralines. En zeker Belgische pralines van echte chocolatiers. Als ze me nu zouden zeggen: wat is het laatste dat je wil doen, dan zou ik toch voor een praline gaan.”

Dat wil echter niet zeggen dat Valerie niet bezig is met gezonde voeding. “Ik ben opgevoed met kwaliteitsvolle, lokale producten. En die lijn trek ik door. Wij eten heel seizoensgebonden en ik heb het geluk dat ik kinderen heb die bijna alles lusten, dus alles wat hen voorgeschoteld wordt eten ze eigenlijk op. Zij proberen ook nieuwe dingen uit. Ik ben blij dat we zo gevarieerd kunnen eten, want uiteindelijk is voeding zoals benzine in een auto gieten. Dus wij proberen absoluut de moeite te doen om gezond te koken. En wat eet ik het liefst? Alles, maar als ik echt moet kiezen ga ik voor pasta met zwarte truffel.”

Oplossing voor een dipje?

Net als iedereen heeft Valerie wel eens een minder moment. Maar ze heeft daarvoor een fantastische oplossing. “Ik kom helemaal tot rust aan het haardvuur. Ik weet dat veel mensen zeggen dat  een open haard aansteken slecht is voor het milieu. En ja, langs de ene kant is dat wel zo, maar langs de andere kant geeft het zoveel warmte en zo’n goed gevoel. Ook de kinderen vinden het zalig en vragen vaak zelf om een vuurtje te mogen aansteken. En dan samen onder een dekentje kijken naar het vuur, een glaasje drinken en mijmeren over het leven. Zalig! En dan vergeet ik de vuurkorf nog. Want ook in de zomermaanden heb ik een vuurtje nodig. Ik heb de vuurkorf gekregen voor mijn moederdag, iedereen in de familie weet dus dat ik van vuur hou.”

Gelukkig dankzij familie en knuffelen

Valerie heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Haar familie komt op de eerste plaats. Zet haar rond de tafel met haar ouders, haar familie en haar gezin en ze straalt. “Wat mij gelukkig maakt is mensen rondom mij hebben die mij begrijpen. Mensen kennen mij natuurlijk van televisie of van evenementen en vormen zo een mening over mij. Maar ik ben niet altijd de spring-in-’t-veld die de mensen verwachten. Dus ik vind het altijd wel leuk als mensen mij goed genoeg kennen zodat ik mijzelf kan zijn. En dan samen verjaardagsfeestjes vieren is helemaal top. Met mijn papa als gangmaker en ik als gastvrouw die iedereen in de watten legt. En het feest starten en eindigen met een knuffel. Want geef toe, knuffelen is toch heerlijk? Dan kan je echt tonen wat iemand voor je betekent.”

 

Bekijk ook