Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wel in je vel: Delphine Steelandt

Hapklare inspiratie om vol goesting aan je dag te beginnen, dipmomentjes aan te pakken of met een nieuwe goeie gewoonte te starten. Die krijg je in de rubriek “Wel in je vel”. Delphine Steelandt is voedingsconsulente en sportinstructrice en vertelt wat haar vooruit helpt.


Delphine heeft haar eigen fitnesscentrum waar ze sportlessen geeft en mensen begeleidt naar een gezonde levensstijl. En ze schrijft ook boeken. Haar laatste worp is #HighFive waarin ze iedereen stimuleert en tips geeft om controle te krijgen over je eigen leven.

Warhoofd met een agenda

Diep vanbinnen is Delphine een chaotisch persoon. “Ik plande vroeger niets”, vertelt ze, “maar nu zie ik er wel het nut van in. Het maakt mijn eigen leven rustiger en zeker ook dat van mijn zoon Marcel. Ik kan hem nu ’s morgens al vertellen wat we ’s avonds gaan eten en dat vindt hij fijn. Ik zorg vooral voor structuur in voeding en sport. Met een klassieke agenda probeer ik alles netjes bij te houden. Ik hoef geen fluo stiften en post-its, wel een gewone balpen waarmee ik kort alles kan noteren. Belangrijk is wel dat ik niet ga stressen als er iets wijzigt in mijn planning. Maar omdat die chaotische kant toch diep in mij geworteld zit is de kans zeer klein dat dat gebeurt”, lacht Delphine.

Ontspannen in de kampeerauto

Delphine heeft haar agenda niet nodig als ze wil ontspannen. Dan wil ze maar een ding: zo snel mogelijk weg met de kampeerauto. “Een kampeerauto is echt een huis met wielen”, legt Delphine enthousiast uit, “we hebben een koelkast, een fornuis en zelfs een douche. Ik vind het heerlijk om naar de Ardennen te rijden en daar een plekje te kiezen met een fantastisch uitzicht om het weekend door te brengen. Dan vergeet ik echt al mijn zorgen. Het is vooral fijn dat je na een lange wandeling niet meer naar huis moet rijden. Je maakt gewoon een snelle hap klaar en je kan de rest van de avond genieten.”

Lekker en gezond

Het stoort Delphine zeker niet dat ze in de kampeerwagen niet uitgebreid kan koken. Daar maakt ze thuis wel tijd voor. Want voeding is een van haar stokpaardjes. “Het is niet zo dat ik een dieetmethode volg maar ik sta wel voor gezonde voeding in het algemeen. Ik check mijn activiteiten en plan daar mijn maaltijden rond. Als ik bijvoorbeeld veel sportlessen moet geven, zorg ik dat er veel koolhydraten op de menu staan. Bij een dag vol taakjes achter mijn bureau hoort een bord vol groenten. Heel erg moeilijk om zo te eten heb ik het niet, mijn ouders hebben mij zo opgevoed. Ik moest alles proeven. En dan vertelt Delphine wat het geheim is om je kinderen alles te laten eten:

 

Boeken schrijven maakt gelukkig

“Natuurlijk maken mijn man en mijn zoon mij gelukkig”, zegt Delphine, “maar ook van boeken schrijven krijg ik een goed gevoel. Ik schrijf telkens voor een bepaalde doelgroep en het is zo fijn om mij daar helemaal in te verdiepen. Mijn papa zei vroeger altijd dat je een boek moet schrijven om over een thema alles te weten te komen en hij heeft gelijk. Het opzoekingswerk, de interviews, het verwerken van alle informatie maakt mij echt gelukkig. Natuurlijk ben ik blij als een boek in de winkel ligt maar het gevoel dat ik heb tussen een eerste leeg blad en een afgewerkt script is toch nog veel intenser.

Weg met de dip

Maar zoals iedereen ontsnapt ook Delphine niet aan een dipje. En ze heeft zo haar eigen oplossing daarvoor. “Ik probeer negatieve gedachten zo weinig mogelijk aandacht te geven”, legt ze uit, “ik wil echt positief denken en meestal lukt dat wel. Want iedereen heeft redenen om te piekeren, maar iedereen heeft zeker ook redenen om gelukkig te zijn. En ik focus echt op dat laatste, ik probeer in alles iets positiefs te zoeken en dat maakt het probleem al een stuk minder groot. Je moet het zeker ook eens proberen!”

 

Bekijk ook