Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Popcornday: spice up the snack

19 januari is officieel een van onze favoriete dagen van ’t jaar! Vandaag staat popcorn centraal, want ’t is Popcornday. De snack kan zowel zoet als hartig geserveerd worden. Wij lijsten alvast drie lekkere receptjes voor je op.


Popcorn: how to pop it

Doe in een grote kookpot wat olie, tot de volledige bodem bedekt is. Breng dit aan de kook. Als de olie goed warm is, kan je er de mais in gooien. Schud eens goed, zodat alle mais goed bedekt is met het vet. Zet het deksel op je kookpot en laat de mais rustig poffen, op een medium vuurtje. Schud af en toe eens de kookpot, zodat er geen popcorn kan aanbranden. Als het poffen bijna gedaan is, zet je het vuur af en haal je de pot van het vuur.

S’mores popcorn

S’mores zijn een Amerikaanse snack waarbij je tussen twee koekjes een gesmolten marshmellow en een laag gesmolten chocolade legt. Dit snackje wordt vaak gegeten rond een kampvuur of tijdens de feestdagen. Nu we dit recept gevonden hebben gaan we het nooit meer op een andere manier eten!

Benodigdheden (1 portie)

 • 75g gepofte popcorn
 • 40g Kellogs cornflakes
 • 10g minimarshmellows
 • 10g chocolade

Bereiding

Eens je popcorn gepoft is, voeg je er de marshmellows en Kellogs aan toe. Leg het mengsel op een vel bakpapier. Smelt de chocolade en besprenkel de popcorn met de chocolade. Laat alles even drogen tot de chocolade terug hard is.

Nu ben je helemaal klaar voor een lekker (zoet) filmavondje! Smakelijk.

Salty Spicy Popcorn

Wie graag eens een (pikante), hartige snack eet, is hier zeker aan het juiste adres. Deze Salty Spicy Popcorn is de perfecte vervanger voor je potje chips. Je maakt in no-time een lekker snackje klaar en kan ze zo pikant maken als je wil. Yes!

Benodigdheden (1 portie)

 • 75g gepofte popcorn
 • 2 koffielepels zout
 • Halve koffielepel komijn
 • 2 koffielepels chilipoeder
 • 2 koffielepels paprikapoeder

Bereiding

Leg de gepofte popcorn op een vel bakpapier, zodat je alles makkelijk kan mengen. Bestrooi de popcorn met de kruiden en meng goed.

Hou alvast een verfrissend drankje bij de hand, want deze spicy popcorn zet je misschien wel in vuur en vlam ;-). Smakelijk!

Peanut Butter Popcorn

Aan alle fans van pindakaas én popcorn: halt! Je gaat zodra de lekkerste snack OOIT leren kennen. You’re welcome ;-).

Benodigdheden (1 portie)

 • 75g gepofte popcorn
 • 1 soeplepel boter
 • 30g minimarshmellows
 • 10g pindakaas

Bereiding

Smelt de boter in een pan. Giet er de marshmellows bij. Blijf goed roeren. Als de marshmellows bijna gesmolten zijn, giet je er de pindakaas bij. Meng goed tot je een glad geheel krijgt.

Doe de gepofte popcorn in een ovenschaal. Meng er het mengsel over en laat even afkoelen. Smakelijk!

Lees ook