Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kunnen actvitieitstrackers je slaap beoordelen?

Fitbits en andere activity trackers meten niet alleen het aantal stappen, hartslag en dergelijke, maar ook je slaapkwaliteit. Maar kan zo’n apparaat je slaap wel beoordelen? Neurologe en slaapexperte Inge Declercq vindt van niet en vertelt waarom.


“Slaap zit tussen je oren”, aldus Inge Declercq. “De trackers die nu op de markt zijn kunnen door je pols te meten onmogelijk iets zeggen over je slaapkwaliteit. In het allerbeste geval krijg je misschien een ruwe schatting van je totale slaapduur en dan nog… Ik raad ten stelligste af om zo’n tracker te gebruiken om je slaapkwaliteit te meten. Dat veroorzaakt angstreacties en wakkert de bezorgdheid over het niet slapen en wakker zijn alleen maar aan.

Foto: Ketut Subiyanto via Pexels

Bekijk ook: