Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Designtrends in 2021

2020 laat z’n sporen na op heel wat vlakken, zeker ook op designtrends. Trendwatcher en kleurexperte Hilde Francq overloopt de belangrijkste invloeden.


Hilde Francq is zaakvoerster van trendstudio Francq Colors en auteur van het boek “Kleur verkoopt”. Met haar bedrijf geeft ze internationale klanten advies om de juiste kleuren, materialen, texturen, patronen en vormen voor hun producten te kiezen.

We trekken met Hilde naar RR Interieur voor een babbel over designtrends in 2021 onder andere over de indeling en inrichting van onze huizen. “Eén van de gevolgen van die pandemie is dat de focus ligt op thuis werken. Omdat mensen daar veel tijd moeten spenderen ze het thuis zo aangenaam mogelijk inrichten. Tot nu toe zag je veel open planstructuren, alles moest zo open mogelijk zijn.  Vandaag de dag moeten we ons kunnen afsluiten, zodat we een zekere privacy behouden. Dus we gaan we meer compartimenten inbouwen. Dat vertaalt zich in collecties met akoestische design, zoals wandpanelen.”

“Ook thuis sporten is populair. Niet iedereen heeft plaats om een aparte fitnessruimte in te richten. Bepaalde designers hebben prachtige fitnessapparaten op de markt gebracht die je in de woonkamer kan laten staan. Onder hen atelier Biagetti, een designduo uit Milaan.”

Bekijk de reportage voor meer designtrends in 2021!