Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Chocolademeringue met bosbessen: het ideale blokdessert

Voor studenten staat het begin van het jaar synoniem voor de blok en examens. Ook voor Liam Van Haverbeke en Lennert Suyckerbuyck die journalistiek studeren aan Howest, Omdat wat verwennerij zeker niet mag ontbreken in deze periode, bereiden ze een echt feelgood gerechtje. En ze geven tips om de blok en de examens makkelijker door te komen.


Het is een moeilijk jaar geweest voor ons allemaal. De pandemie en lockdown hebben onze mentale gezondheid geen deugd gedaan. Voor studenten komen daar nog eens de examens bij. Om het moreel hoog te houden tijdens de donkerste dagen van het jaar is de eigen gezondheid dan ook cruciaal. Voldoende bewegen en slapen blijft belangrijk. Toch wordt het belang van voeding tijdens het studeren vaak uit het oog verloren.

Tijdens de blok is een lekker tussendoortje zeer nuttig. Vooral fruit is de ideale studeersnack. De beste vrucht voor de student? Bessen! Ze zitten vol met antioxidanten. Deze stoffen helpen je om beter te onthouden. Daarnaast is pure chocolade ook ideaal tijdens de blok. Om deze twee lekkernijen te combineren, dit heerlijke dessert: chocolademeringue met bosbessen. Snel klaar én budgetvriendelijk. Ideaal tijdens de pauze of om de dag mee af te sluiten.

Chocolademeringue met bosbessen

Benodigdheden

 • 2 eieren
 • 100 gram suiker
 • ½ eetlepel cacaopoeder
 • 250 ml room
 • 1 reep pure chocolade
 • 1 bakje bosbessen

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 160 graden.
 • Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit stijf en voeg tegelijkertijd langzaam de suiker toe. Doe er tijdens het kloppen ook het cacaopoeder bij. Schep het deeg in een spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat met bakpapier.
 • Bak de meringues 30 minuten in de oven.
 • Ondertussen klop je de room zachtjes op en giet je er een bodempje van op de borden.
 • Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie.
 • Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen.
 • Leg de meringue op de bordjes, giet er vervolgens de gesmolten chocolade over en dresseer met enkele bosbessen. Smakelijk!

Eten, drinken, studeren, slapen, repeat

Kies voor drie maaltijden per dag. Als je een maaltijd overslaat, ga je niet de nodige energie opdoen om je goed te kunnen concentreren. Het omgekeerde: overeten, is ook slecht. Een volgepropte maag remt de concentratie af. Daarnaast is het ook belangrijk om op vaste tijdstippen te eten. Maak hier een ontspanningsmoment van. Als je tussen de boeken je maaltijd opschrokt, zal je maag het eten niet kunnen verteren. Hierdoor gaat alle energie naar je spijsverteringstelsel waardoor je je niet goed kan concentreren. In plaats daarvan ga je beter samen lunchen met je familie. Dan kan je ook nog eens wat met hen praten.

Naast geregeld eten moet je ook genoeg drinken. Het is een cliché, maar drink minstens een anderhalve liter water per dag. Als je niet genoeg vocht in je lichaam hebt, krijg je hoofdpijn. Zet daarom altijd een fles water op je bureau.

Bekijk ook: