Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Anouk Matton lanceert make-uplijn

Anouk Matton is vooral bekend als dj MATTN, maar focust zich voortaan ook op make-up. AM Cosmetics, haar cruelty free make-uplijn op basis van kristallen is online te koop en vanaf februari exclusief bij ICI Paris XL in België en Nederland.


De kracht van kristallen

Toen Anouk enkele jaren geleden aan boord van een vliegtuig een paniekaanval kreeg, was het een vriendin die haar op de helende krachten van kristallen wees. Sindsdien draagt Anouk altijd een amethist bij zich, om rustig te blijven. Ze verwerkte haar passie voor kristallen en hun helende krachten daarom in de make-up. De kristallen maken AM Cosmetics uniek.

Positieve energie

Tijdens Anouks research naar mogelijke samenwerkingen om haar product met kristallen te maken en op de markt te brengen, kwam ze bij een gespecialiseerd Europees lab terecht dat haar idee mee hielp uitwerken.

Het lab maakt een extract van de kristallen waarin alle heilzame krachten bewaard blijven. Dat vormt de basis van de producten, waar nog andere stoffen aan toegevoegd worden. Het resultaat is 100% parabeenvrij, dermatologisch getest, diervriendelijk en vegan. Anouk hoopt dat wie AM Cosmetics gaat gebruiken, voelt dat er wat extra kracht in de make-up zit:

“AM zijn niet alleen mijn initialen, het staat ook voor ‘I AM’, en is telkens een affirmatie – ‘I AM LOVE’, ‘I AM GLAM’, ‘I AM FIERCE’. Zonder al te zweverig te willen klinken: ik hoop dat telkens wanneer iemand mijn producten gebruikt, de kracht van die affirmaties ervaren wordt. Want geloof me, kristallen hebben die kracht.”

Love, Glam en Fierce

De eerste collectie van AM Cosmetics bestaat uit drie lijnen, gebaseerd op drie kristallen.

LOVE is gebaseerd op roze kwarts, de steen van de liefde. De make-up bevat rozetinten voor subtiele, romantische, lieflijke looks.
GLAM is wat exotischer. De warme oker- en goudtinten, gebaseerd op kristal amber, zorgen voor een glamoureuze look.
FIERCE is gebaseerd op jade, een steen die kracht geeft. Denk aan smokey eyes en grijsbruine tinten voor een opvallende statement look vol zelfvertrouwen.

Elke lijn bestaat uit een oogschaduwpalet, lipstick en mascara.

AM Cosmetics is nu beschikbaar via anoukmattoncosmetics.com en vanaf begin februari ook bij geselecteerde ICI PARIS XL-verkooppunten in België en Nederland.