Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Duurzaam en lokaal met een wereldse toets

Onze keuken wordt steeds meer beïnvloed door specialiteiten uit alle hoeken van de wereld. Hoe zorgt je ervoor dat die lekkernijen ook duurzaam zijn? La Vie est Belle is al bijna dertig jaar gespecialiseerd in vegetarische specialiteiten en werkt voor de grondstoffen samen met leveranciers in de buurt.


La Vie est Belle lanceerde dit jaar een nieuw assortiment falafels met Griekse, Italiaanse en Mexicaanse smaken. De falafel mag dan een typische lekkernij uit de wereldkeuken zijn, toch komen heel wat ingrediënten uit de streek. Zo werkt La Vie est Belle samen met vzw De Lochting, een tuinbouwbedrijf binnen de sociale economie.

La Vie est Belle stelde het nieuwe assortiment voor tijdens een event voor foodbloggers. Stefanie Baert van Foodlove ging aan de slag met de falafels en ontwikkelde er originele recepten mee. Zelf eet ze bijna volledig plantaardig en ze heeft niet het gevoel dat ze iets moet missen.

“Ik denk dat de gerechten op zich heel veel smaak moeten hebben en niet gewoon een standaard gerecht waaruit je het vlees weglaat. Je moet gewoon echt op een andere manier gaan nadenken en echt gerechten creëren waar je het vlees of de kaas niet gaat missen. Daarvoor kan je heel vaak inspiratie halen uit de wereldkeuken, waarin ze veel verder staan op het vlak van plantaardige gerechten.”

Bekijk ook: