Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Boudins van Belgische bodem

Pens, boudin, beuling of tripes: er bestaan diverse benamingen voor deze populaire vleesspecialiteit. Jeroen Tavernier was als hobbykok altijd op zoek naar de beste boudin voor op de barbecue. Die zoektocht evolueerde naar Monsieur Boudin, een eigen gamma met uiteenlopende smaakvarianten.


De worsten van Monsieur Boudin zijn ambachtelijk bereid met Brasvar-varkensvlees (gekweekt in Nevele). Jeroen laat zich voor de diverse varianten inspireren op de wereldkeuken met onder meer de JASMINA (Marokkaans), TONI (Italiaanse toets), SUNEE (oosters) en BERTRAND (Belgische variant).

 

Thaise salade met Monsieur Boudin, recept van Arthur Messiaen, chef van RØK.

 

Ondertussen staat Monsieur Boudin al in heel wat restaurants op de kaart, onder meer bij barbecueconcept RØK in Gent. Ook bij Otomat, een keten van pizzarestaurants, zijn er gerechten met de boudins van Jeroen in ontwikkeling.

 

Butcher’s dish die op de kaart komt bij Otomat