Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tips als je vegetarisch of vegan wilt eten

Waarop moet je letten als je overweegt om minder dierlijke producten te eten of ze helemaal te schrappen? Diëtiste Lien Joossens geeft raad.


Wie overweegt om vegetarisch te eten, doet dat best niet van de ene op de andere dag. Lien Joossens: “Ik zou aanraden om eerst een aantal maaltijden vegetarisch te maken, maar niet volledig en te drastisch over te schakelen.”

Onder andere ijzer, eiwitten en vitamine B12 zijn belangrijke aandachtspunt voor vegetariërs: “Als we de basis gezonde voeding behouden (volkoren producten, noten, peulvruchten,..) dan moeten we ook aandacht hebben voor ijzerhoudende plantaardige voeding. Het ijzer in dierlijke producten wordt goed opgenomen. Bij ijzer in plantaardige voeding is dat moeilijker. Dan is het aandachtspunt om altijd een vitamine C-bron erbij te nemen. Zoals bijvoorbeeld je ontbijt met muesli te combineren met een stukje fruit.”

Bekijk de reportage voor meer tips!

Bekijk ook: