Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Steeds meer flexitariërs

Naast een groeiend aantal vegetariërs en vegans zijn er steeds meer flexitariërs en daar speelt de markt op in. Ook in onze regio is er heel wat innovatie te vinden op het vlak van vleesvervangers. In een tweedelige reeks gaan we langs bij twee bedrijven die hier sterk op in zetten. En die ook een groot belang hechten aan lokale teelt.


In de eerste aflevering gaan we langs bij Bonrill uit Ieper. Het bedrijf is al sinds 1889 actief in de vleesbranche. Dit jaar kwam daar een specialiteit bij: vegetarische spreads als alternatief voor klassiekers zoals krabsalade, preparé en tonijnsalade.

Evelien van de foodblog Share My Food is een flexitariër. Ze schrapt dierlijke producten niet helemaal, maar vervangt vlees bewust een paar keer per week door vegetarische alternatieven.

Bekijk ook: