Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Pascale x Clarysse

Voor Pascale Naessens vormt de tafel het hart van vrijwel alles wat ze doet. Een textielcollectie kon dus niet ontbreken. Pascale ging in zee met het West-Vlaamse bedrijf Clarysse. Het resultaat is een 18-delige collectie die sinds kort verkrijgbaar is.


De samenwerking tussen Pascale Naessens en Clarysse startte bijna een jaar geleden: “Ik vind het heel fijn om met een Belgisch bedrijf samen te werken. We hebben zo veel ervaring en kennis in eigen regio. Waarom zouden we dan met mensen vanuit het buitenland werken?”

“Voor de textielcollectie hebben we vooral katoen gebruikt. Een mooi, natuurlijk product waarmee je veel kunt bereiken. Maar daarvoor heb je natuurlijk de juiste kennis nodig. Het was echt fijn om bij Clarysse omringd te zijn door zo veel knowhow en enthousiasme.”

 

 

 

“Dat de link met de tafel er zou zijn was heel logisch. Bij alles wat ik doe staat de tafel centraal. Werken met stoffen is iets wat me altijd al heeft geïntrigeerd. Zeker met de materialen waar ik mee werk zoals keramiek en hout,… Stof is hetgeen wat die twee zachter maakt, verbindt met elkaar en kleur geeft.”

Multifunctionaliteit loopt als een rode draad doorheen de collectie zoals een plaid die perfect dienst kan doen als tafelloper of sjaal. “Wat ik ook wil doen is dagelijkse items zoals een schotelvod een upgrade geven. We hebben bijvoorbeeld een aantal doekjes die je op verschillende manieren kunt gebruiken, waaronder een keukenhanddoek. Ook daar was mijn idee van: Ik wil eens weg van de saaie keukenhanddoeken. We zijn er in geslaagd handdoeken te maken met een kleurschakering erin. Op die manier wordt een keukenhanddoek een object dat je niet hoeft weg te stoppen en dat best mag blijven liggen.”

Foto’s: Pascale by Clarysse

Bekijk ook: