Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De kracht van geuren

Roepen bepaalde geuren bij jou ook meteen een ruim scala aan herinneringen op? “Geuren kunnen dat in een paar milliseconden nog krachtiger dan bijvoorbeeld beelden”, zegt Kristof Lefebre. Hij is zo gefascineerd door geuren dat hij de switch maakte van apotheker naar parfumeur. Kristof studeerde onder meer in Versailles en richtte een eigen geurlabo op.


Reporter Ann-Sofie volgde een workshop in het geurlabo Miglot, dat Kristof dit jaar opende. Hij ontwikkelt er ook parfums op maat: “Het is meer dan het mengen van een aantal ingrediënten die lekker ruiken. We willen mensen er bewust van maken dat geuren een positief effect hebben op hoe je je voelt. En dat is voor mij ook een drijfveer om geuren te creëren.”