Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Snoozen: ja of nee?

Ben je ook een fervente snoozer? Maar is dat eigenlijk ontspannend? Slaapexperte en neurologe Inge Declercq geeft uitsluitsel.


Inge Declercq omschrijf snoozen als je wekker vroeger zetten dan je moet opstaan, wakker worden en vervolgens constant het alarm afkloppen. Het lijkt op rusten, maar dat is het niet volgens de neurologe.

“Probleem is dat als je bijvoorbeeld een half uur ligt te snoozen, je ook een half uur minder slaapt. Je verstoort bovendien het laatste stukje slaap. Meestal zit daar ook remslaap in, de zogenaamde droomslaap. Die remslaap is erg belangrijk voor je recuperatie en dat verlies je dus door te snoozen. In het Engels zeggen ze: ‘You loose, when you snooze’ en dat klopt ook wel.”

Bekijk ook: