Niet alleen ontwerpen, ook zelf de handen uit de mouwen steken

Toen architect Robin Van Beveren en interieur vormgever Lorenzo Deceuninck elkaar leerden kennen sloeg de vonk al snel over. Ze werden en een koppel en de stichters van Basil Architecten.


In de bossen van Aalter vonden ze het perfecte stukje grond voor hun eigen woning. Het werd een project waar ze op meerdere vlakken hun eigen stempel op drukten. Zowel in het gedurfde ontwerp. De voorgevel werd volledig uit messing opgetrokken. De dakgewelven verwijzen naar de chalet die er vroeger stond maar verder staat de architectuur mijlenver af van wat we normaal gezien als de vormgeving van een chalet zien. Maar ook in het uiteindelijk bouwproces waren ze niet weg te denken. Zo hebben ze grotendeels de hele bouw en constructie van de woning op zich genomen. Voor hen was het een leerschool en een experiment. Een ervaring die ze nu meenemen in hun toekomstige ontwerpen.

Kortom, een woning om te ontdekken!