Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Doe de Grote Verkeersquiz: ben jij nog op de hoogte?

De Grote Verkeersquiz is een online wedstrijd waarmee je op een speelse manier je verkeerskennis kan bijspijkeren én mooie prijzen kan winnen. Dat is nodig, want één op de twee Vlamingen is onvoldoende vertrouwd met de regels rond nieuwe vervoersmiddelen zoals speedpedelecs en elektrische steps. Je kennis testen kan tot 15 november op www.degroteverkeersquiz.be.


Test je kennis in De Grote Verkeersquiz

De meest recente verkeersregels zijn onvoldoende gekend. Uit onderzoek bij 900 Vlaamse weggebruikers blijkt dat de gemiddelde Vlaming niet goed op de hoogte is van de verkeersregels over nieuwe vervoersmiddelen zoals speedpedelecs en de elektrische step.

Wist jij bijvoorbeeld al dat speedpedelecs niet verplicht op het fietspad moeten rijden als de snelheidslimiet 50 km/u of minder bedraagt? Of dat je met een elektrische step niet op het trottoir mag als je sneller dan stapvoets rijdt? Of wist je al dat je voorrang moet verlenen aan een weggebruiker met elektrische step op het fietspad?

Kennis bijschaven met een quizDe Grote Verkeersquiz biedt weggebruikers een ideale gelegenheid om meer te leren over veilig verkeer. Ook bij de vorige edities van de quiz bleken recente verkeersregels minder goed gekend, net als de regels voor voetgangers en fietsers. Met meer dan 100.000 unieke deelnemers vorig jaar blijft De Grote Verkeersquiz een zeer breed publiek aanspreken.Deelnemen is heel eenvoudig en kan tot en met 15 november op degroteverkeersquiz.be. Deelnemers krijgen in totaal tien meerkeuzevragen en scoren 1 punt per correct antwoord. Wie minstens 7 op 10 haalt, maakt kans op een elektrische fiets of één van de vele andere mooie prijzen. Je kan zo vaak de test afleggen als je wil en krijgt daarbij steeds andere vragen te zien.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Regelmatig komen er nieuwe verkeersregels bij. Je kennis testen en bijschaven is daarom een must voor je eigen veiligheid en die van anderen. Met De Grote Verkeersquiz kan dat op een leuke en speelse manier. Er vallen bovendien mooie prijzen mee te winnen!”

Campagne met bekende influencers

Ter promotie van de quiz loopt er een campagne die weggebruikers laat stilstaan bij verkeersvragen die iedereen zich wel eens stelt. Hoeveel afstand moet je bijvoorbeeld houden als je met de wagen een fietser inhaalt? En mag je een kind van 1m40 al met de gewone veiligheidsgordel vastklikken? De Grote Verkeersquiz biedt het antwoord. De campagne speelt daarop in en loopt een viertal weken via sociale media, met bekende koppen als Kürt Rogiers en Tatyana Belloy als ambassadeurs.