Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

11 leuke date ideeën in tijden van corona

In deze bizarre tijden heeft iedereen het lastig. Maar de lockdown weegt extra zwaar voor singles. Kathleen Callewaert van Soulmate4Life merkt het dagelijks in haar praktijk: ‘Singles voelen zich eenzamer dan ooit tevoren. Ze voelen zich in de steek gelaten.’


Iedereen heeft het moeilijk in deze barre tijden, maar singles hebben het nog dat tikkeltje moeilijker. Door de beperkte maatregelen hebben ze meer dan anders te maken met eenzaamheid. Singles hebben het gevoel dat ze vergeten worden.

Gelukkig zijn er wel nog heel wat mogelijkheden, ook met de beperkte maatregelen. Een date plannen kan voor velen opnieuw iets zijn om naar uit te kijken. Het geeft perspectief in deze moeilijke tijden. Kathleen somt 11 tips op voor een leuke en romantische date en dat helemaal coronaproof! Met de opgelegde maatregelen kan je nog perfect afspreken in veilige omstandigheden.

Leuke date ideeën in tijden van corona

 1. Maak samen een lange (strand)wandeling, je hebt elkaar vast en zeker veel te vertellen en te ontdekken.
 2. Ga coronaproof picknicken, er zijn nog steeds leuke plekjes te vinden waar je een flesje wijn met een stukje brood en kaas kan verorberen. Wees creatief!
 3. Houden jullie van kunst? Bezoek een museum.
 4. Bezoek een stad in eigen land met mooie historische gebouwen en ontdek de meest romantische plekjes.
 5. Ga samen naar de stad/dorp waar je bent opgegroeid, zo kan je tonen waar je je jeugd hebt beleefd.
 6. Ga naar een boekenwinkel en snuffel rond. Zo ontdek je ook wat de ander interessant vindt en heb je terug voer om over te praten.
 7. Een leuke fietstocht brengt je op ongekende plaatsen
 8. Zin in avontuur? Trek de bossen in.

Vanaf een tweede of derde date

 1.  Ga paardrijden. Zo romantisch, hobbelen over het strand. En als je nog nooit paard hebt gereden, weet dat ‘angst’ bindt.
 2. Ga samen koken. Super romantisch!
 3. Ga samen taart bakken. Zo kan er wat afgelachen worden.

Romantische plaatsen om te wandelen en te picknicken

Je weet nu welke date jullie willen doen? Top! Hier nog even wat inspiratie voor waar je je date kan doen!

 • De Middeleeuwse Broeltorens in Kortrijk. Een feeërieke brug: de ideale plek voor singles. De verlichting ’s avonds met de Leieboorden is prachtig en romantisch.
 • Breng een bezoek aan het prachtige gerenoveerde Begijnhof St. Elisabeth in Kortrijk, een mooi historisch wandelgebied. Er zijn tientallen huisjes uit de zeventiende eeuw te bewonderen.
 • Genieten van de prachtige Rozentuin van Kortrijk. De tuin vol bloemenpracht is onderdeel van het Kasteel ’t Hooghe en het naastgelegen park.
 • Koning Albertpark in Kortrijk, gelegen langs de Leie. Het landschap leent zich uitstekend voor lange wandelingen, fietstochtjes, skaten..
 • Waan je zelf een sprookjesprins(es) dankzij de statige waterburcht in het Tillegembos in Sint-Michiels.
 • Het prachtige Minnewaterpark in Brugge is dé plek bij uitstek voor een gezellige, romantische picknick aan het water. Spreid je dekentje uit aan de waterkant en haal een fles cava boven. Geniet van een picknick with a view. Loop samen over de Minnewaterbrug. De legende vertelt dat wanneer je dit doet, jullie van eeuwige liefde zijn verzekerd!
 • Voor de mooiste historische gebouwen moet je in het Historiek Centrum van Brugge zijn. Bezoek de Grote Markt, dat omgeven is door de Middeleeuwse Toren ‘Belfort’. Samen de 366 trappen beklimmen en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de hele stad.
 • Met een kasteel op de achtergrond en omringd door het vele groen van bossen en akkers is Domein Bulskampveld in Beernem het ideale decor voor een picknick bij kaarslicht.
 • Samen staren over de baren terwijl de zon in de zee zakt vanop het prachtige houten ‘staketsel’ van Oostende. Of keuvelend over de pier van Blankenberge.
 • Stop je British breakfast in een picknickmand en trek richting het provinciaal domein het Sterrebos in Rumbeke. In dit 19e eeuwse kasteelpark picknick je in Engelse stijl langs waterpartijtjes, bloemrijke hooilanden, verscheidenheid aan parkbomen,… Je vindt er ook watervogels terug in de omgeving van de poelen en vijvers. In deze groene parel ga je je niet snel vervelen.
 • Het prachige park Breivelde in Zottegem is meer dan een bezoekje waard. In dit park picknick je in Engelse stijl tussen de vele vijvers en speelse riviertjes.
 • Over het bruggetje op het grote picknickeiland in het ongerepte natuurgebied Scheps in Balen geniet je van een de-luxe picknick  tussen feeërieke waterlopen en velden vol bloemen.

Genoeg inspiratie dus! Ga op date en geniet, maar hou het vooral veilig, zodat we snel terug naar het “oude normaal” kunnen ;-)!