Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Plantenweelde in je woonkamer

Heeft je interieur een boost nodig? Dan is het misschien tijd om wat meer plantjes in huis te halen en een groene oase te creëren. Hoe begin je daaraan? En hoe je die plantjes gezond?


We vragen het aan Brent en Celine. De uit de hand gelopen liefde voor planten van de West-Vlamingen resulteerde twee jaar geleden in Broesse, een gezellige plantenshop in Gent.

Foto: Prudence Earl via Unsplash

Brent raadt onder andere aan om op te letten met water geven: “Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Eén keer in de week  water geven, moet je zeker niet doen. Het is beter regelmatig eens te checken hoeveel water er nog in de pot staat door te voelen in de aarde.”

Elke plant gaat op een andere manier water drinken naargelang de temperaturen buiten, hoeveelheid licht, de luchtvochtigheid,… Als het droge dagen zijn gaat het water veel sneller verdampen vanuit de pot. Maar dat varieert enorm. Het is niet in één keer in een week dat het uitdroogt. Het kan soms om de 5 dagen zijn in de zomer en zelfs om vier weken in de winter. Door het te checken kun je heel accuraat bijhouden hoeveel water je plant nodig heeft.”

Bekijk de reportage voor meer tips!