Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Verrassende mocktails

Het zomerse weer blijft maar duren, en dan zoeken we in alle hoeken verfrissing. Deze verrassende mocktails zijn de ideale verfrissing voor tijdens de zomer. Ben je Bob of Bobette tijdens een zomerparty? Dan zijn deze mocktails ideaal!


Nona’s ginger bee(r)

Deze originele naam voor de eerste mocktail heeft wel degelijk een betekenis: de Nona staat voor deze alcoholvrije spirit, terwijl ginger bee(r) staat voor het ginger beer die in de mocktail gebruikt wordt en “bee” voor de honingsiroop in het drankje staat.

Wil je deze heerlijke mocktail ook eens maken? Dan heb je dit nodig: 

  • 5 cl Nona June
  • 3 cl honingsiroop
  • 3 cl limoensap
  • 3 cl ginger beer
  • IJsblokken

Bereiding

Vul een cocktailshaker met een 5-tal ijsblokken en voeg er de Nona June, honingsiroop en limoensap aan toe. Sluit de shaker en shake krachtig. Giet het sapje uit in een glas naar keuze en werk af met het ginger beer. Roer nog eens door elkaar en dresseer het met een krulletje limoen.

Et voilà, klaar! Genieten maar ;-).

Juicy Pepino

De tweede mocktail is een frisse mix van komkommer en limoen. Ook bij deze mocktail is er over de naam nagedacht: pepino betekent in het Spaans komkommer.

Wil je deze heerlijke mocktail ook eens maken? Dan heb je dit nodig: 

  • 10 cl komkommersap
  • 5 cl limoensap
  • 5 cl suikersiroop
  • 5 cl cl soda water
  • IJsblokken

Bereiding

Vul een cocktailshaker met een 5-tal ijsblokken. Voeg er de komkommersap, suikersiroop en limoensap bij. Krachtig shaken en erna uitgieten in een glas naar keuze. Top het af met het soda water en dresseer met een beetje selder.

Ziezo, je bent helemaal klaar voor een alcoholvrije, verfrissende zomer!

Lees ook