Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tips van kustondernemers: Nieuwpoort en De Panne

De reeks over kustondernemers brengt ons deze week naar twee badplaatsen: In Nieuwpoort ontdekken we leuke ideeën voor natuurliefhebbers en zoetebekken. In De Panne kun je de Dumontwijk op originele wijze verkennen: met een gocart!


(Deze reportage werd gefilmd vóór de nieuwe corona-maatregelen)

Waaraan denk je als je aan de kust denkt? Zee, strand en… billenkarren! Filip Dequeecker verhuurt ze in De Panne. Op speciale stroken op het strand kan je je uitleven met de wagentjes, maar waarom niet eens de andere kant op trekken?  Filip raadt aan om met de gocart een fietstocht doorheen de geklasseerde en architecturaal interessante Dumontwijk te volgen: “De Panne heeft heel wat cultuur en historie te bieden. maar pakweg 90 procent van de mensen die de gemeente bezoeken beseffen dat niet.” Nog heel wat te ontdekken dus!

Tania Clarys is zaakvoerder van Gastenverblijf De Arend en tearoom Cornet de la Mer in Nieuwpoort. “De troeven van Nieuwpoort zijn dat we naast een mooi badgedeelte, een rustiger stadscentrum hebben met pittoreske gebouwen.” Tania geeft ook de tip om eens de natuur te verkennen in deelgemeenten Ramskapelle en Sint-Joris.

Het Belgische weer is niet altijd in een zonnige bui, maar daar heeft Tania een mooi tegenwicht voor met de formule “Zon of zoet”. Dat betekent dat gasten van de B&B die rechtstreeks bij ons boeken, bij regenweer in de namiddag in de tearoom gratis een zoetigheid kunnen eten.”

Bekijk ook: